Ciutat

Una quarantena d’entitats organitzen quatre debats de cara a les eleccions municipals

Entrada a la seu de la FBiC al carrer de la Indústria, on es faran tres de quatre sessions / VICTÒRIA ROVIRA

Més de trenta entitats organitzen a partir d’aquest dimecres el cicle de debats ‘9 compromisos per Sabadell‘, amb què volen compartir la seva visió sobre el futur de la ciutat, posant de relleu les problemàtiques i fer propostes per solucionar-les. “Com entitats compromeses amb la nostra ciutat, volem ser partícips, -conjuntament amb els representants polítics-, de la seva construcció i volem reforçar una etapa que es fonamenti en l’acord entre càrrecs electes i ciutadania”, expliquen en un comunicat.

El calendari de les tres primeres sessions és el següent; seran a les 19 h a la seu de la Fundació Bosch i Cardellach, al carrer de la Indústria, 7.

  • Sessió 1: Model territorial. Dimecres 3 d’abril. Coordinen la sessió la Cambra de Comerç de Sabadell, Via Vallès, la Cooperativa Agrària del Vallès, el Col·legi d’Enginyers Industrials, el Col·legi d’Arquitectes i la Fundació Bosch i Cardellach. Modera: Jordi de Arriba, director del diari digital iSabadell. (Veure invitació)
  • Sessió 2: Projecte econòmic i productiu. Dimarts 9 d’abril. Ponents per confirmar, estarà moderada pel cap de redacció del Diari de Sabadell, Miquel Àngel Luque.
  • Sessió 3: Projecte social, cultural, esportiu i de coneixement. Dimecres 24 d’abril. Ponents per confirmar.

La quarta i última sessió serà una taula rodona amb els caps de llista dels grups municipals amb representació a l’Ajuntament  i que es presenten a les eleccions del 26 de maig. Aquest acte serà dijous 9 de maig a les 7 de la tarda, a la seu de la Fundació 1859 Caixa Sabadell, al carrer d’En Font, 25. El moderarà l’editor del D.S., Marc Basté.

La secretària general del Gremi de Fabricants, Núria Aymerich, remarca que Sabadell té molt teixit social i moltes entitats, i “totes tenim la responsabilitat i el compromís de participar en la construcció de la ciutat del present i del futur”. A totes les sessions es debatran tres qüestions sobre les quals es traslladaran preguntes i propostes de cadascuna als polítics, que les hauran de respondre, i les respostes es donaran als assistents a la taula rodona que clourà els debats. “Hem creat un grup de treball per cada àmbit i a cadascun s’elegiran tres temes que es presentaran com a problemes i es faran propostes als grups polítics”, explica Aymerich. “Ens interessen més nou respostes concretes a nou temes concrets que no pas generalitzar”.

Entitats i institucions que impulsen els debats

Les quatre sessions les impulsen i hi participen prop de quaranta entitats i institucions de la ciutat:

Fundació Bosch i Cardellach, Gremi de Fabricants, Cambra de Comerç i Indústria de Sabadell, CIESC, PIMEC, Centre Metal·lúrgic, Comerç Centre, Consorci Sanitari Parc Taulí, Fundació 1859 Caixa Sabadell, ESDi, UAB, Fundació per la Indústria, Càritas, Creu Roja, Rebost Solidari, Actua Vallès, CCOO, UGT, Xarxa Onion, Cooperativa Agrària del Vallès, Gremi de Fusters, Gremi d’Instal·ladors, Gremi de Reparació de tallers d’automòbils, ACTA, Gremi de Constructors, Gremi de Químics, Col·legi d’Enginyers, Col·legi d’Arquitectes, Federació d’Associacions Veïnals, Via Vallès, CIPO, Col·legi d’Agents Comercials, Club Natació Sabadell, Panatlhon Club Sabadell, Esquitx, AVAN, Òmnium Cultural, Diari de Sabadell, iSabadell, etc.

Comentaris
To Top