Publicitat
L'OPINIÓ DELS CANDIDATS

Lourdes Ciuró: ‘Una nova vida per a Sabadell’

“Cal activitat, dinamisme i vitalitat davant l’estancament i aturada que ja fa massa temps que dura”

Lourdes Ciuró, candidata de Junts per Sabadell / LLUÍS FRANCO

[Per Lourdes Ciuró, candidata de Junts per Sabadell]

El futur és teu… / Preparada? / Per fer-nos sentir i somniar. / Aquest món que et crida / ara et dona una oportunitat. / El demà és teu. / Què estàs fent? / Estàs naixent o estàs morint?

Aquest inici de la cançó Una nova vida, de La Gran Aventura, i que el sabadellenc Xavi Vidal, el seu cantant, ens ha cedit per a la campanya, reflecteix el moment en què es troba la nostra ciutat.

Sabadell, després de més 20 anys estancat i sense projecte, té l’oportunitat el proper 26 de maig de canviar de rumb. Sabadell té tots els ingredients necessaris per brillar. Tenim centres formatius de reconegut prestigi, un centre hospitalari i d’investigació referent, una indústria amb història i experiència, clubs, entitats i esportistes que porten el bon nom de la ciutat arreu, teatres, associacions i artistes amb molt talent, un teixit associatiu envejable. Un comerç local ple d’història, espais i recursos municipals i privats per dotar la ciutat i els seus agents de les oportunitats necessàries per esdevenir referents.

Per aprofitar tots aquests ingredients que la ciutat ja té i que no estem sabent potenciar cal que el proper govern municipal tingui un projecte de ciutat clar i capacitat de lideratge. Cal una aposta clara i definida per relligar tots els elements que ens converteixen en una ciutat capital. Cal posar cadascun d’aquests ingredients al servei de la resta perquè es potenciïn entre ells i multipliquin la seva capacitat transformadora. Hem de deixar d’actuar des del “qui dia passa any empeny” i posant pedaços a tot arreu, per treballar amb un programa de govern i amb un projecte de ciutat que faci de la nostra una ciutat competitiva en un món globalitzat.

Aquest projecte de ciutat ha de tenir en compte, necessàriament, els principals reptes a què s’enfronta Sabadell com a capital europea que és. Cal repensar la relació entre els espais urbans i el seu entorn natural permetent que el verd entri a la ciutat, obrint-nos al riu Ripoll, generant nous models de mobilitat i urbanístics que deixin enrere la grisor i la brutícia. Cal apostar per l’emprenedoria, transferint talent i coneixement des dels centres formatius cap als centres de treball, generant al mateix temps oportunitats laborals de qualitat per als nostres joves. Cal crear les condicions òptimes, en termes de qualitat de vida, perquè els veïns i veïnes de Sabadell puguin viure plenament a la ciutat.

En resum, cal activitat, dinamisme i vitalitat davant l’estancament i aturada que ja fa massa temps que dura. Estem a punt, ho tenim tot per mirar cap al futur amb optimisme, dient al món que som aquí i tenim molt a oferir. Tenim una oportunitat d’or per situar Sabadell al mapa de les grans capitals. Deixem enrere els complexos i fem-ho junts. Recuperem l’orgull sabadellenc. Sabadell, el futur és teu. Preparada per fer-nos sentir i somniar. Aquest món que et crida ara et dona una oportunitat, el demà és teu. Què estàs fent? Estàs naixent o estàs morint?

Publicitat
Comentaris
To Top