Diners

Disminueix un 12% el nombre de contractes laborals el març a Sabadell

La davallada més important ha estat entre el sexe femení / CEDIDA

Un total de 4.397 contractes laborals es van formalitzar durant el mes de març a Sabadell. Aquesta xifra suposa una reducció del 12,1% respecte al mes anterior i un 11,9% respecte al mateix mes de l’any 2018. Segons les dades gestionades per l’Observatori de l’Economia Local, la davallada més important va ser en la contractació femenina. En aquest sentit, el mes passat es van contractar un 15,2 menys de dones. Pel que fa als homes, la contractació també es va reduir, encara que menys (un 8,1%). En tot cas, el 52,4% dels contractes registrats han estat signats per dones.

Si es té en compte l’edat, la davallada més intensa de la contractació va ser entre persones d’entre 25 i 44 anys. Durant el març, els sabadellencs d’aquest grup van firmar un 18,3% menys de contractes. Quant a la durada, el descens més destacat es registra en els de fins a 1 mes (-21,5%). També s’han registrat descensos en els contractes de durada indeterminada i indefinits (-15,7% i -8,1%). Això sí, s’ha incrementat la contractació de 3 a 6 mesos (+11%).

Increment a la construcció

Per grans sectors d’activitat, a la indústria hi va haver una reducció d’un 17,2% de contractes. Una tendència semblant va passar en els serveis, amb una disminució del 14,3%. En canvi, la construcció es confirma com un dels sectors a l’alça a la ciutat. En aquest cas, durant el març es van signar un 39,6% més de contractes. Entre les diferents ocupacions, el descens més notable va ser la contractació de tècnics (-31,1%).

Comentaris
To Top