Publicitat
Ciutat

“A Sabadell ningú tenia armes”: el Nostra Llar arriba al judici del procés

Declara l’inspector responsable de requisar el material pel referèndum a Sabadell

Policies i votants, al Nostra Llar, l'1-O / LLUÍS FRANCO

Aquest dimecres declara al judici al procés l’inspector de la Policia Nacional amb el número 08809, responsable de requisar material pel referèndum a Sabadell i al districte de les Corts de Barcelona. Va actuar a l’escola Nostra Llar. De la gent concentrada en aquesta escola, el policia ha explicat que “estava molt tranquil·la però congregada en massa”. “El nostre objectiu era paralitzar, impedir el referèndum”, ha afegit. També ha dit que a Sabadell votants van “simular agressions” i un home els va dir que no podien actuar perquè “havien posat gent gran al davant”.

El Policia Nacional ha explicat que a les escoles on va intervenir “hi havia una organització clara, amb patrons de conducta comuns”, amb l’objectiu d’evitar que els agents poguessin arribar a les urnes. No en van trobar cap, ha dit, afegint que “això no ho fa la societat civil de forma espontània, ve dissenyat anteriorment”.

Agrupats sense armes

Preguntat per l’advocat Benet Salellas, l’agent ha explicat que “a Sabadell ningú tenia armes”. Els manifestants, segons aquest policia, estaven congregats pacíficament, “impedint el pas però sense res més que això”.

L’inspector assegura que van entrar al Nostra Llar quan van veure que algunes persones que estaven dins corrien amb el material de votació, “alguns al pati, altres al gimnàs”. Aleshores van entrar tot i que els manifestants “no volien obrir la porta” i van veure que la gent sortia corrent.

“Per què van rebentar 30 portes?”

Salellas ha preguntat a l’inspector 08809 per què van trencar una trentena de portes del Nostra Llar podent agafar les claus a la consergeria. L’agent ha explicat que es va buscar per totes les aules perquè s’hi podria haver amagat material de votació.

L’escola Nostra Llar tornarà a ser protagonista del judici del procés el proper 30 d’abril al matí, quan està previst que declarin l’exalcalde i alcaldable d’ERC Juli Fernàndez, i el president d’ERC a Sabadell Santi Valls.

Un tercer agent que ha declarat aquest matí ha assegurat que a l’Escola Pau Romeva les persones aglomerades avisaven a “viva veu” quan s’apropava la policia i que aleshores “s’aplegaven” davant del centre educatiu i “tancaven la porta principal” mitjançant cadenes. Així mateix, ha assenyalat que va “témer per la seva integritat física” i que, amb una companya de l’operatiu, van “haver-se de refugiar en un portal”.

Publicitat
Comentaris
To Top