Vallès

Tensió a la UAB per l’acte de l’entitat unionista S’ha Acabat

Moments de tensió entre manifestants i assistents / ACN

Aquest migdia s’han viscut moments de tensió a la UAB. Desenes d’estudiants s’han mobilitzat contra l’acte de l’entitat unionista S’ha Acabat, on també han assistit la candidata del Partit Popular al Congrés per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, i el president dels Populars catalans, Alejandro Fernández.  Els estudiants han intentat barrar el pas dels assistents a l’auditori de la plaça Cívica.

Membres de l’entitat i diversos assistents, entre els que es trobava trobava el candidat del PP a les eleccions municipals a Barcelona, Josep Bou, s’han encarat amb els manifestants i han acabat entrant dins la sala a empentes, moment en que la seguretat del campus s’ha vist superada.

Finalment, la Unitat ARRO dels Mossos d’Esquadra ha hagut d’intervenir, i ha fet recular als estudiants fins la plaça Cívica a empentes i algun cop de porra.

“Espectacle dantesc”

 Álvarez de Toledo ha titllat la manifestació “d’espectacle dantesc de joves mocosos totalitaris, senyorets reaccionaris, subvencionats i consentits”. “No és normal acudir a una universitat pública en plena democràcia i trobar-nos amb això”, ha assegurat la candidata popular. Segons Álvarez de Toledo, els manifestants han “segrestat” un espai públic.

“El PP no cedirà ni un mil·límetre en la defensa del debat, del dret a saber, a discrepar i a pensar”, ha dit en una atenció als mitjans.

La UAB lamenta els incidents

 A través d’un comunicat, l’equip de govern de la UAB ha lamentat la tensió viscuda aquest migdia al campus. Segons expliquen, l’espai “ha de ser un exemple en l’exercici de la llibertat d’expressió i on totes les idees i reivindicacions tinguin cabuda, sempre que es faci amb respecte envers tots els membres de la comunitat i bens públics”. Per aquest motiu, l’equip de govern “rebutja la situació de tensió que s’ha originat”, així com l’intent d’impedir l’acte .

“Lamentem la instrumentalització ideològica que es fa del campus universitari, que invisibilitza l’activitat acadèmica i investigadora duu a terme diàriament la universitat”, rematen en el comunicat.

Comentaris
To Top