Ciutat

La caserna, tancada i en obres per garantir-ne la seguretat

L’Ajuntament hi fa obres per garantir la seguretat de l’edifici

L'entrada de la caserna, aquest dilluns / D.S.

L’Ajuntament ha tancat la caserna de la Guàrdia Civil per fer-hi obres que garanteixin la seva seguretat. Una recent visita dels tècnics municipals ha posat en alerta el consistori, que preveu que els treballs de manteniment estiguin acabats a final de mes. L’empresa encarregada de les obres és SBD Enderrocs. La caserna ha estat utilitzada per diferents col·lectius de la ciutat des de l’estiu del 2017, organitzats al voltant de la plataforma Volem la Caserna.

El segon tinent d’alcalde de Sabadell, Juli Fernàndez, ha explicat que es tracta de “consolidar i garantir la seguretat” de l’edifici i analitzar la seva situació. L’actuació “era necessària”, al parer de Fernàndez. Al mateix temps que les obres, l’Ajuntament també està fent un informe sobre l’estat de conservació de l’edifici, inclòs en el nou pla de patrimoni local. El document es presentarà quan acabin les obres.

Què s’ha fet?

S’ha enderrocat part de la coberta del pati, conservant les teules, i els cels rasos inestables, deixant l’estructura a la vista. També s’ha tirat a terra la torre de guaita de la cantonada nord (carrer Taulí). Al mateix temps, s’han apuntalat els forjats en mal estat.

Des de l’Ajuntament apunten que una part de les biguetes metàl·liques de la galeria perimetral que dona al pati del recinte “presenta indicis d’un grau d’oxidació avançat que cal verificar”. D’altra banda, es revisarà la coberta de l’edifici i es retiraran els falsos sostres de guix de moltes estances poder comprovar l’estat de l’estructura.

L’Ajuntament culpa l’Estat

En un comunicat, el consistori assegura que “totes les intervencions que s’han anat produint en el temps per part dels antics propietaris del Ministeri de l’Estat espanyol han anat deteriorant l’edificació”. A això, el govern local hi suma “la manca de manteniment” de l’anterior propietari, que ha portat a una situació “en la que l’estabilitat estructural de conjunt es troba molt debilitada”.

Litigi al contenciós administratiu

Mentrestant segueix en peu la disputa per la propietat de la caserna. L’Ajuntament ja en té la possessió, però el Ministeri de l’Interior l’ha recorregut al tribunal contenciós administratiu. Juli Fernàndez destaca que el consistori segueix endavant amb els seus projectes en aquest espai, com estudiar els usos de la mateixa caserna i dels habitatges amb què compta.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top