Eleccions municipals

Marta Farrés: ‘Sabadell té solució, no ens resignem’

“L’alternativa a la política és més i millor política, sense extremismes ni nous feixismes”

Farrés, en una imatge d'arxiu / LLUÍS FRANCO

[Per Marta Farrés, candidata a l’alcaldia pel PSC]

Aquests 4 anys han estat els d’un mandat de transició per a la nostra ciutat. L’actual govern ha desaprofitat l’oportunitat per liderar la sortida de la greu crisi econòmica que vam patir. On calien ganes, projecte, lideratge i convicció, hem trobat passivitat, falta de rumb i de propostes. En definitiva, decepció.

Però som molts i moltes els que no hem abandonat ni ens hem resignat davant d’aquesta situació i ens hem preparat a consciència per liderar Sabadell.

Què proposem?

Primer. Cal atrevir-nos i assumir reptes sense por: fer les rondes, defensar el Taulí i no deixar perdre serveis com el d’oncologia pediàtrica, apostar per l’Aeroport i fer-lo un referent d’ocupació i innovació, parlar amb empreses que volen venir a la ciutat o construir habitatges amb lloguers assequibles perquè ningú hagi d’abandonar Sabadell. Aquests són alguns dels reptes pendents per fer de Sabadell la veritable capital de la comarca.

Segon. Ens cal que el nostre dia a dia funcioni. No ens podem permetre tenir voreres en mal estat, ni una ciutat bruta i insegura. Perquè el que tots i totes ens trobem cada dia quan sortim de casa són els nostres carrers i ens cal que siguin dignes.

Tercer. Ens cal rellançar un pla d’inversions de nord a sud i d’est a oest perquè no ens podem permetre una ciutat a dues velocitats. Per això, volem construir la nova comissaria de policia al nord o fer un pavelló a Merinals. Per això apostem per fer la nova escola de música a l’Eix Macià, una escola bressol a la Concòrdia, pisos per a gent gran a la Roureda, connectar l’aparcament del Passeig o un nou equipament cultural al sud.

Faig política perquè crec que podem canviar el món i fer-lo un lloc millor. He après que això no es fa des de les grans institucions. Ho fem en el nostre dia a dia, amb les nostres accions, els nostres reptes i els nostres èxits. Les ciutats tenen una força transformadora imparable: quan decidim que a Sabadell no volem deixar ningú enrere, estem canviant el món. Quan lluitem per l’accés a l’habitatge, estem canviant el món. Quan apostem per la cultura, l’esport o la igualtat d’oportunitats, estem canviant el món.

Enguany celebrem els 40 anys dels primers ajuntaments democràtics al nostre país i tenim una excel·lent oportunitat per recordar la força transformadora d’aquells primers regidors i regidores. Sé que no és fàcil, però necessitem tornar a creure en una política digna, activa, capaç d’avançar, sense conformismes ni passivitats. L’alternativa a la política és més i millor política, sense extremismes ni nous feixismes.

Per això em presento per ser la primera dona alcaldessa de Sabadell. Em presento per defensar la nostra ciutat i avançar plegats, sense deixar ningú al marge, cap a una ciutat més digna i un futur millor. Sembla utòpic, sembla ingenu, però donem-nos un somni i canviarem el món.

Comentaris
To Top