Publicitat
Oci i cultura

Els curts més agosarats del Mecal 2018 arriben a l'Estruch

Un fotograma del curt 'State of emergency, motherfucker!' / CEDIDA

Al Mecal -el Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona- es reuneixen algunes de les propostes més irreverents i transgressores que s’estan creant arreu del món. La 21ª edició del certamen va concloure la setmana passada, però l’esperit de la mostra no s’ha esvaït: demà, dimecres 24 d’abril, l’Estruch rescatarà set dels 350 curts que es van presentar l’any passat, a la 20ª edició.

Es tracta, segons els organitzadors de les projeccions, de “set de les propostes més originals i agosarades” que es van poder veure al Mecal 2018. Fent honor a les diferents seccions del festival, la sessió que organitza l’Estruch -a partir de les 21h- inclou tres obres de ficció, un videoclip, un documental i dues peces d’animació.

Les projeccions arrencaran amb La nuit je mens, un curtmetratge de 22 minuts dirigit per la francesa Aurélia Morali que manlleva el títol d’una cançó d’Alain Bashung. L’obra -en auster blanc i negre- explora una estranya relació d’una nit construïda a base de mentides.

Li segueix Nathan loves Ricky Martin, de l’australià Steven Arriagada. En només set minuts, explica la història de la Pauline, una dona que utilitzarà el seu fill Nathan -que pateix una discapacitat mental- per entrar en contacte amb el seu veí.

El tercer curt és Fish Story, un documental britànic en què Charlie Lyne mira de destriar què hi ha de veritat darrere una història de l’àvia de Caspar Salmon: en algun moment dels anys 80 -diu- va ser convidada a una festa privada on únicament hi havia persones amb cognoms de peixos.

Bike Engine, el divertit i metalingüístic videoclip de la cançó homònima d’Stylo G i Jacob Plant, continua la llista.

Les il·lusions que el cinema permet crear són les protagonistes de When Time Moves Faster, l’experiment de l’arquitecta Anna Vasof influenciat per artefactes pre-fílmics com el zoòtrop.

El belga Sébastien Petretti presenta State of emergency, motherfucker!, la història de dos joves que no volen problemes… però que es veuen interromputs -malgrat tot- per la violència policial.

Tanca la llista la proposta canadenca Le clitoris, de Lori Malépart-Traversy. Un divertit documental centrat en l’anatomia i història de l’únic òrgan del cos humà dedicat exclusivament al plaer.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top