Oci i cultura

Lectures per entendre Sabadell

La història política, passada i recent, de Sabadell té molts episodis que bé mereixen un llibre. Aquí us en recomanem vuit de diferents èpoques

La Plaça del Doctor Robert, amb l'Ajuntament al fons, plena de carpes durant la diada de Sant Jordi / D. S.

La vaga obrera del 1976, l’alcaldia d’Antoni Farrés, el cas Mercuri, el Procés, l’1 d’octubre... Sabadell té una història política llarga, intensa i apassionant. D’ella en podem aprendre els errors i encerts del passat; els episodis que ens han marcat i ens defineixen; i els condicionants de la nostra vida actual. Conèixer i assimilar la nostra història és imprescindible per entendre com era i com és el nostre entorn. I de pas (ara que s’apropen les eleccions) intuir cap a on va la ciutat.

Sovint el dia a dia no ens permet veure en perspectiva la nostra història. O l’actualitat passa tan de pressa que amb prou feines l’assimilem. El periodisme diari sempre intenta donar un sentit a tot plegat; però molts detalls es queden pel camí. I aquí és on entren els llibres. Aquest Sant Jordi us recomanem vuit títols de caire polític i sabadellenc per llegir sense presses i amb calma. I (potser) per entendre millor qui som i cap a on anem. Tots ells encara es poden trobar a les llibreries de Sabadell i, parlin d'un tema present o passat, ajuden a comprendre la ciutat.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top