Publicitat
Ciutat

Marisol Martínez: ‘Volem un relat fort de ciutat’

“La pedra sobre la qual construirem el present i el futur estratègic de Sabadell serà l’Agència Sabadell Resilient (ARS)”

Marisol Martínez, en una imatge d'arxiu / LLUÍS FRANCO

[Per Marisol Martínez, candidata de Guanyem Sabadell]

Sovint els partits interroguen la ciutadania en campanya per demanar-los què és el que desitgen per incorporar-ho al seu programa. Contràriament, jo crec que aquests dies no han de servir pas per això. Les dates per escoltar comencen el 27 de maig, i necessàriament s’han d’allargar durant els quatre anys de mandat, si ens creiem el significat de democràcia, el poder del poble. Ara, el període preelectoral hauria de ser el temps en què els partits expliquessin què i com faran les coses. Malauradament, això ho veurem molt poc.

Guanyem Sabadell és una plataforma que planteja l’acció política diferent de com ho fan els partits tradicionals. Per això, cada setmana presentem roda de premsa amb accions concretes–com la defensa de la ronda est o la gratuïtat de certes vacunes infantils–; per això, centrem les temàtiques setmanals que aquest diari ens ofereix a debat amb accions específiques. També, per això, enfocarem la campanya electoral explicant molt visualment els projectes que transformaran Sabadell durant els propers 20 anys. I per això, ara us faré un petit tast sobre què i com ho farem per capgirar Sabadell com un mitjó.

La pedra sobre la qual construirem el present i el futur estratègic de Sabadell serà l’Agència Sabadell Resilient (ARS). L’agència serà un espai de trobada publicoprivat on es durà a terme la reflexió estratègica i l’execució necessària que la metamorfosis de Sabadell reclama. Dins d’aquesta agència, l’Institut d’Estratègia Econòmica de Sabadell (IEES) en tindrà especial rellevància perquè reflexionarà sobre com assolir un Sabadell competitiu. La creació d’ocupació, la creació d’empreses emergents, o dur a terme una política facilitadora empresarial i d’infraestructures seran la nostra fixació prioritària en el proper mandat. Amb la creació de l’IEES i la futura regidoria d’Economia en el cartipàs municipal volem fer palesa la fixació de Guanyem Sabadell per al desenvolupament i la prosperitat econòmica de tothom.

L’ARS també reflexionarà sobre un Sabadell habitable –com renovar les àrees degradades de la ciutat o fer lluir el patrimoni cultural–; un Sabadell saludable –com expandir el Parc Taulí o augmentar els centres de dia de gent gran–; un Sabadell cultural –sobre el futur Institut de Cultura de Sabadell (ICUS)–; un Sabadell descentralitzat –com traslladar l’administració municipal a l’Eix Macià o redistribuir serveis als districtes–; un Sabadell pacificat
–com refer el transport públic amb una proposta més ortogonal amb intercanviadors–; un Sabadell turístic o un Sabadell educador.

Reconec que som agosarades però tenim les idees molt clares. Volem generar oportunitats, volem apostar pel sabadellenquisme de no deixar cap persona enrere. Volem un relat fort de ciutat que ens retorni la il·lusió i l’esperança. Volem ser el punt d’inflexió que lideri un abans i un després a Sabadell. Si guanyem el govern de Sabadell, amb l’ARS i l’IEES li donarem una pensada a la ciutat per capgirar-la, com un mitjó.

Per cert, bona diada de Sant Jordi.

Publicitat
Comentaris
To Top