Publicitat
Ciutat

Inquietud en les darreres hores per votar per correu

La Junta Electoral Central ha ampliat fins aquest divendres 26 el temps per emetre el vot a distància

Un jove preparant el seu vot en una oficina de Correus de Sabadell / VICTÒRIA ROVIRA

El degoteig de votants a les oficines de Correus a Sabadell és continu. Aquest dimecres 24 era teóricament el darrer dia per votar a distància a les eleccions generals, i molts electors van rebre les paperetes dimarts mateix. Alguns ni tansols les han rebut encara, i potser no podran votar. La Junta Electoral Central va acordar dilluns ampliar fins dijous el temps per votar per correu, i aquest dimecres ha tornat a ampliar el termini fins el divendres 26 d’abril a les dues de la tarda. Tot i això, molts ciutadans estan tenint problemes per fer efectiu el seu vot. Segons dades provisionals de l’Institut Nacional d’Estadística, 84.933 persones han demanat votar per correu a la província de Barcelona.

“Jo he votat sempre per correu i aquest any ha anat bastant just”, explica el Josep Maria, veí de Sabadell, “la meva dona i jo estàvem inquiets perquè no vam rebre les paperetes fins el dia 23, i el termini acabava el 24. Si han hagut d’ampliar un dia [finalment dos], és que alguna cosa no ha funcionat bé”. Fonts de Correus consultades pel D.S. indiquen que l’ampliació del temps per votar no és cap excepció; però que aquest any sí han detectat més problemes del normal per votar a distància. “Ha coincidit que hi havia la Setmana Santa pel mig i que el dia 22 i el 23 són festa en algunes comunitats autònomes”, diuen des de l’ens públic.

Enguany la Gemma, una altra veïna, vota per correu per segona vegada a la vida. “Em vaig adonar que no estaria el dia de les eleccions aquesta mateixa setmana. Les paperetes em van arribar el dia següent de demanar-les. Va ser molt ràpid i fàcil“, explica. No tothom ho ha viscut igual. Al Marc les paperetes no li han arribat a casa en cap moment, i tot i anar fins a quatre vegades a les oficines de Correus, no li ho han pogut sol·lucionar. Dijous i divendres serà fora del país, i no podrà votar. “És un autèntic frau”, comenta enfadat. A l’Àngels li ha anat de ben poc. Està empadronada fora de Sabadell i les butlletes li van arribar el dia de Sant Jordi. Un dia abans d’acabar-se el termini. “Encara sort que han ampliat el temps”, diu mentre introdueix el seu vot al sobre, en una oficina del centre de la ciutat.

Correus ha fet un reforç de 4.500 contractacions per garantir el dret a vot, però segons molts ciutadans (especialment els que viuen a l’exterior) això no ha estat suficient. A les oficines de Sabadell no han detectat una afluència major de votants; però sí força queixes. El termini per realitzar els tràmits es va obrir el 5 de març i va acabar el 18 d’abril. La documentació necessària doncs, hauria d’haver arribat fa setmanes. “Si a algú no li han arribat les paperetes, és un cas puntual o perquè hi havia errors a les seves dades. El més normal és que hi hagi gent que ha deixat el vot fins després de vacances, i ara es troba que li manca temps”, apunten des de Correus.

Publicitat
Comentaris
To Top