Ciutat

El Suprem expulsa de la sala l’exregidor de la Crida per Sabadell Albert Boada

La Policia ha fet fora del judici a l’antic integrant de la Crida per Sabadell per portar una samarreta de suport als presos

Albert Boada en sortir del judici / @CUPNACIONAL (CEDIDA)

El Tribunal Suprem ha expulsat aquest dijous el sabadellenc Albert Boada de la sala on s’està jutjant els polítics independentistes. Es tracta del primer incident que acaba amb l’expulsió d’un membre del públic a la sala de plens del Suprem. Segons ha informat la CUP, Boada assistia de públic al judici amb una samarreta de suport als presos polítics. En un cert moment, agents de la Policia Nacional li han ordenat que els acompanyés fora, i davant les preguntes de Boada pels motius de l’expulsió, han amenaçat amb detenir-lo.

Fonts del tribunal han recordat aquest dijous que es permet accedir des del principi amb “símbols ideològics” com llaços i xapes però no amb “lemes o llegendes” i que la policia té ordres del tribunal d’expulsar del públic qui en porti. Segons fonts del Suprem consultades per l’ACN, Boada “s’ha resistit a marxar i també a entregar la targeta d’identificació”. Les mateixes fonts apunten que ha aixecat el puny i ha cridat alguna proclama mentre la policia el treia pel passadís del tribunal.

“M’han dit que jo ja havia de saber que no podia entrar ni amb draps grocs ni amb samarretes d’aquestes”, ha explicat Boada a l’ACN. Ell s’ha excusat dient que no coneixia aquest “reglament” i els ha ofert canviar-se perquè portava una altra samarreta. Un oferiment que la policia no hauria acceptat També li han dit també que no podia accedir al tribunal i que havia d’abandonar la sala.

Albert Boada (Barberà del Vallès, 1980) va ser regidor de Nova Economia i Serveis Centrals per la Crida per Sabadell a l’Ajuntament fins juliol del 2017; quan va passar el testimoni a Lluís Perarnau per motius professionals. És llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona. Dirigeix la cooperativa CamperDiem, que es dedica a la transformació de furgonetes en vehicles vivenda.

Comentaris
To Top