ARA A PORTADA
-
-
Publicades les notes de tall 2025 per a la universitat: quines són les més altes? Sergi Gonzàlez Reginaldo
-
Núria Aymerich, nova responsable del Comissionat Especial per a la Competitivitat Industrial i de la Pime Redacció
-
Reunions i "interès", però "sense diners" per posar llum al refugi del Pau Vila Sergi Gonzàlez Reginaldo
-
El bloc ocupat Guillem Agulló, a l'espera de judici: "No sabem on anirem després" Aleix Pujadas Carreras
Ajuts "insuficients" per a la indústria del Vallès

- El temps: divendres assolellat sense núvols

- Miquel Àngel Luque
- Cap de redacció a Diari de Terrassa
Publicat el 25 d’abril de 2019 a les 12:34
Actualitzat el 25 d’abril de 2019 a les 16:57
Moltes preguntes dels empresaris però només una resposta: "Estem treballant". Així es resumeix la nova sessió dels Diàlegs d'Economia, que organitza el Consell d'Economia Productiva (CEP), que s'ha celebrat aquest matí amb la presència de la directora general d'Indústria de la Generalitat, Matilde Villarroya, a la seu del Gremi de Fabricants.
Els representants de les organitzacions empresarials com Texfor, CIESC i Centre Metal·lúrgic, han reclamat ajuts directes per a la indústria de la comarca. En aquest sentit, han recordat el suport que es donen a altres països europeus, cosa que suposa un greuge comparatiu que perjudica la competitivitat de les companyies vallesanes. Villarroya ha admès que "hauria d'haver-hi més pressupost per a la indústria que és el motor de Catalunya".
Però ha recordat que el pressupost està prorrogat i ha reconegut que els ajuts "són insuficients". La directora general d'Indústria ha afegit: "M'agradaria tenir una gran bossa de diners per anar repartint". En tot cas, ha indicat que la consellera Chacón està "treballant" amb el departament d'Economia i "cal canviar el xip en alguns departaments que vegin que la indústria és important".
El president del CIESC, Blai Costa, ha proposat que els ajuts podrien a través de beneficis fiscals per ser més competitius. "Si no no avançarem, no podem parlar de la indústria 4.0 i que no arribi la fibra als polígons", va assenyalar Costa.
Els empresaris han reclamat suport pel que fa a l'energia i també per fer front als micro talls energètics, que influeix en la competitivitat del sector. La resposta de Villarroya ha estat el mateix: "S'hi està treballant per abaratir els costos i tenir millor accés a l'energia".
Una altra de les queixes dels assistents és la manca d'un interlocutor clar a la Generalitat. En aquest sentit, Villarroya ha acceptat que és molt difícil posar d'acord tots els departaments. "Són com un regne de taifes i és difícil". Per això, ha ofert als empresaris la conselleria d'Indústria per fer de nexe entre les àrees.
En tot cas, ha explicat que el Pacte Nacional per a la Indústria, que va ser signat el juliol del 2017 i que arriba fins al 2021, és un marc estable de les polítiques industrials de consens per decidir les 116 mesures i els 1.844 milions d'euros de pressupost. Una de les accions d'aquest pacte és l'elaboració d'un cens de polígons i una llei de polígons per professionalitzar la gestió, que es presentarà en breu.
Notícies recomenades
-
Diners Pimec Vallès Occidental distingeix set iniciatives
-
Diners Banc Sabadell i Amundi arriben als 5 anys amb un creixement del 53% en patrimoni gestionat
-
Diners La Casa del Llibre aterra a Sabadell
-
Diners Alícia Bosch, reelegida presidenta del Centre Metal·lúrgic
-
Diners Kareba Viatges inaugura les noves instal·lacions
-
Diners Consum construirà un centre logístic a Montcada i Reixac