Publicitat
MANEL LARROSA

Ciutat fletxada?

[Per Manel Larrosa, urbanista]

La ciutat hauria d’anar amb la directa posada en marxa, i en canvi està totalment somorta, per més que el govern municipal es cregui “govern de transformació”. Aquesta creença, per si sola, ja mostra l’enorme distància entre el discurs dels partits gestors i la convicció de l’opinió ciutadana que els fa encàrrec. No sols allunyament, sinó plena contradicció de diagnosi.

La gravetat de la situació demana una reflexió molt a fons, des de la ciutadania i els mitjans de comunicació, passant per les entitats locals, de com fer per poder redreçar una situació que és de ple bloqueig i desacord.

Publicitat

En el llibre publicat amb el títol de Sabadell, ciutat fletxada vull aportar dades de la realitat i propostes de com avançar. Perquè ens manca discurs, diagnosi, dades i propostes, i perquè només cremant i refent idees podrem avançar. Perquè ens cal una veritable mutació municipalista de soc-arrel. Jo en diria una revolució municipal que porti les reformes al límit del que és possible. O és que ja només serem una ciutat decadent?

Més enllà d’aquest gruix de paper, hem de constatar que hi ha passos positius des de la ciutat, com és el debat recent sobre continguts municipals organitzat de cara a les properes municipals. Però el valor principal no són les crítiques aportades ni les respostes obtingudes dels partits. El valor preeminent és que 45 entitats, i augmentant en nombre, han fet pinya i s’han constituït en un veritable consell de ciutat, espontani i cooperatiu. I s’hi sumen des del Rebost Solidari fins al Gremi de Fabricants, per exemplificar l’ampli camp d’abast.

Aquí rau l’esperança, en el fet que la ciutat que superi el tòpic “a Sabadell tothom va per ell…”, per una cooperació intensa que realitzi un encàrrec al món de la política. Cal baixar els fums als partits (16 candidatures!) i exercir un control social i efectiu. No creguem en els Reis Mags ni el Tió (partits), sinó que s’han de fer reals perquè vosaltres sigueu els veritables protagonistes darrere de l’escenari. No espereu, feu-ho possible!

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top