Oci i cultura

Soleá porta el seu flamenc a Sabadell

La cantant madrilenya Soleá Morente presentarà el seu últim treball ‘Ole Lorelei’ per primera vegada a Sabadell aquest dissabte 4 de maig al Teatre Principal a les 21 h. El seu so fusió entre flamenc, pop i rock ha aconseguit obrir el flamenc a nou públicI és que el flamenc està en plena obertura a nous públics.

Gràcies a la fusió amb altres gèneres, en els últims anys un bon grapat de gent ha descobert un gènere que temps enrere no s’haguessin ni plantejat escoltar pel seu propi peu. I entre els referents que s’han atrevit a mesclar aquest estil amb el pop, el rock, el jazz o el trap, entre altres estils, tenim a Soleá Morente.

Soleá forma part d’aquest grup d’artistes que han volgut actualitzar el gènere com El Niño de Elche, Silvia Perez Cruz o Rosalia. A través d’agafar les bases i conceptes del flamenc i incloure-hi elements nous han aconseguit atraure l’atenció de molta gent.

Tot i això, com tot el que innova, té els seus detrectors. Els puristes, reneguen i asseguren que aquest trencament del flamenc pur “desvirtua” la música. Però les crítiques són poques davant dels elogis que han arrossegat aquests artistes tant de públic com de crítica i altres artistes.

‘Ole Lorelei’, un sòlid treball

Morente presenta el seu últim treball a Sabadell aquest dissabte. ‘Ole Lorelei’ mescla flamenc amb jazz, pop i rock i fins i tot amb alguns sons que recorden al ‘trap’. Ole Lorelei, però, beu molt directament del so indie -rock sense intenció de tancar-se cap porta a cap estil i trencar fronteres.  Soleá Morente, filla del cantaor Enrique Morente, sempre ha apostat per aquesta actualització. L’artista ha assegurat diverses vegades que el seu pare “ja va deixar la porta oberta a explorar”. Però també en va haver-hi d’altres com Camarón a ‘La leyenda del tiempo’. “Els flamencs d’avui en dia intentem acostar el gènere al públic” sosté la cantant.

Així doncs, amb aquest nou treball Soleá es postula com a artista de referència del gènere. En un disc, que com diu l’artista “és un viatge emocional llarg i intens” que passa de la psicodèlia als moments romàntics i alegres. Un viatge que convida a vibrar dalt de l’escenari i també al públic.

Comentaris
To Top