Ciutat

Èxit de participació a les activitats de la XIV Festa del Parc Catalunya

Centenars de sabadellencs gaudeixen de més d’una vintena d’activitats distribuïdes per tot el parc

Les dues vedelles encarregades de dictaminar el guanyador de "La Gran Cagada" / LLUÍS FRANCO

El Parc Catalunya de Sabadell està de celebració. En el marc de la XIV Festa del Parc Catalunya, l’Ajuntament de Sabadell ha organitzat més d’una vintena d’activitats, concerts i exhibicions durant tot el cap de setmana.

Aquest matí, a la plaça Argub del parc, ha tingut lloc  la 16a Festa de l’Animal de Companyia a càrrec de la Protectora d’Animals de Sabadell. Des de les deu del matí, desenes de sabadellencs s’han apropat al recinte acompanyats dels “seus millors amics” ja fossin gossos o gats. La Montse és una de les concursants que s’hi presenta per primera vegada acompanyada de la Minnie, la seva gossa de només sis mesos. Engalanada amb un llaç lila, la Minnie es presenta a categories com “el/la més obedient”, “el/la més simpàtic/a” o “la millor parella”.

Al concurs d’animals de companyia s’hi suma una desfilada de 12 gossos provinents de la protectora que encara no tenen una llar.  L’objectiu de la desfilada és que aquests tinguin l’oportunitat de ser adoptats. Segons la presidenta de la Junta de la Protectora d’Animals de Sabadell Adela Gracia, la visió dels gossos de protectora “canvia molt quan no es troben a dins d’una gàbia”. És per això que, en dies com aquests, s’intenta donar una segona oportunitat a aquells animals de companyia que no han tingut tanta sort.

A l’altra banda del parc en canvi, se celebra la 7a edició de “La Gran Cagada” organitzada per l’entitat Atendis Gresca. En aquesta peculiar festa els protagonistes són dues vedelles. Aquestes són les encarregades de caminar per un espai del Parc Catalunya delimitat amb tanques i subdividit al seu torn per 1.500 parcel·les. Els participants compren per 5 € una de les parcel·les i esperen que els vedells defequin. Qui hagi comprat el tros de terra on defequin les vedelles guanya un xec valorat en 1.000 €. Enguany, la parcel·la guanyadora ha estat la 334.

Malgrat la peculiaritat de l’esdeveniment, la festa té molt d’èxit any rere any.  Segons la gerent d’Atendis Gresca Montse Estrades, aquest any s’han venut 1.200 parcel·les que equivalen a uns 6.000 €. Els diners es destinaran a la compra de dues furgonetes pels desplaçaments o les necessitats de diferents casals o residències de Sabadell.

/ LLUÍS FRANCO

La XIV Festa del Parc Catalunya continua amb diferents exhibicions i activitats fins a la nit. Les Forques de Can Deu seran les encarregades de posar el punt final a la festa amb l’espectacle de foc “El Ball del Dragó de Foc”.

Comentaris
To Top