Diners

L’opció independentista irromp a les eleccions de la Cambra de Sabadell

Els primers electors comproven que estaven inscrits al cens de la Cambra / VICTÒRIA ROVIRA

Cambres: eines de País, la candidatura promoguda per l’ANC, el Centre Català de Negocis, Sobirania i Justícia i la Fundació Catalunya Estat ha irromput a les eleccions a la Cambra de Comerç de Sabadell.

Avui s’han celebrat els comicis en forma presencial per decidir els òrgans de govern de totes les cambres catalanes. A Sabadell hi podien participar 11.000 electors, que només podien votar en 2 dels 13 grups d’activitat. Els candidats de la resta de categories ja han estat proclamats com a membres del ple, perquè el nombre de places ja ha quedat cobert amb els qui s’hi havien presentat.

En el grup 8.1 –corresponent a la venda i reparació de vehicles de motor i motocicletes; comerç a l’engròs i intermediaris, reparació d’ordinadors, efectes personals i domèstics– s’hi presentaven quatre candidats –Global Sourcing Activities, Calis, Gabarró Hermanos i Injecció Amac– i només hi ha lloc per a tres vocals. Per tant, els electors d’aquest sector d’activitat havien de decidir amb el seu vot quins tres integren definitivament el ple.

Passa el mateix amb el grup 12.1, de les activitats immobiliàries. Hi ha quatre candidats –Ramon Palau Sol, Manufacturas i Transformaciones, Mañero Constructor i Trading Inmobiliario–. D’aquí també n’havien de sortir tres vocals. La jornada electoral es va iniciar a les 10 h, tot i que hi va haver un problema informàtic en el sistema que no es va solucionar fins passat uns vint minuts.

A la seu de la Cambra de Sabadell no ha arribat cap elector fins a les 10.45 h. Això sí, ha estat marcat  per les diferents trucades de persones que volien exercir el seu vot malgrat no estar censats a Sabadell, o no pertànyer a les dues categories en què s’havia de triar els candidats.

Entre el degoteig de persones que han anat a votar a primera hora del matí hi havia un tret comú: venien a votar al candidat recomanat per Cambres: eines de país. A Sabadell, el representant d’aquesta candidatura estava en el grup 8.1, l’empresa Global Sourcing Activities.

Un dels primers electors, Medir Alfonso, Trisomat S.L., de Sentmenat, ha entrat a la Cambra amb la idea de votar Eines de país. “És la candidatura que millor pot representar la petita i mitjana empresa catalana”, ha destacat Alfonso.

Per la seva banda, Pere Barquet, de Viba Sport de Sabadell, ha assenyalat que va votar “per qüestions de país” i ha afegit que “he buscat informació dels candidats per votar”. L’autònom Esteve Sabater ha admès que també havia votat aquest candidat. “Volia votar Eines de país, que té ve a veure amb l’autogestió de Catalunya”.

Dels quatre candidats d’Eines de país a la Cambra de Sabadell, Escola de Música Creu Alta i Fenoll Cruells Indústries ja van ser escollits. Ara queda per veure si Manufacturas y Transformaciones SL entra al grup 12.1 i Global Sourcing Activities, al 8.1.

Comentaris
To Top