Ciutat

Ciuró reclama el compromís de les altres forces per transformar la Gran Via

Lourdes Ciuró, aquest matí durant la roda informativa / CEDIDA

L’alcaldable de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, ha presentat aquest matí el seu programa de govern i ho ha fet definint les seves propostes com a “dissenyades i pensades únicament per Sabadell”. Ciuró ha deixat clar que no és un programa inspirat en cap altra, sinó que ha estat fet i escrit en clau sabadellenca.

Ciuró ha dit que es tracta d’una feina de dos anys, amb contingut solvent i realista “i mostra i exhibeix totes les oportunitats que Sabadell té i ha d’aprofitar, a partir del dia 26 de maig”.

Un projecte pels barris

Es tracta d’un programa dividit en tres eixos, el Sabadell i les oportunitats on parla d’emprenedoria, coneixement, indústria i empresa. En aquest apartat, explica com aconseguir una ciutat amb oportunitats laborals i de negoci, aprofitant el teixit existent “que és molt potent, i com el volem acompanyar per aconseguir-ho”.

El segon punt d’aquest programa electoral, tracta de Sabadell cohesionat volem una ciutat cohesionada, inclusiva i per fer-ho, Junts per Sabadell proposa millorar àmbits com la salut, la cohesió, l’habitatge i l’administració pública “hi ha d’haver una bona governança a l’ajuntament, amb tema d’esport i cultura. Per nosaltres dos eixos principals”.

Ciuró ha afegit que aquesta cohesió ha d’arribar als barris, ja que -segons ella- “ara no estan en igualtat de condicions”. Amb el lema 32 barris i una ciutat, Ciuró diu que vol governar per tothom perquè “ja toca”. I aquest projecte diu que passa perquè tots els sabadellencs “vivim en un barri i el centre és de tots”. L’alcaldable per Junts per Sabadell, parla també en el seu programa electoral de dirimir les diferències entre zones de la ciutat i treballar a favor de la convivència, “perquè això està fent un Sabadell a dues velocitats”, afirma.

Recosir la ciutat

Un tercer punt programàtic parla del Sabadell Sostenible, amb objectius a complir el 2030. Segons Ciuró si no es compleixen aquests objectius “no podrem ser ciutat competitiva”. Totes les ciutats ho estan fent, afegeix Ciuró “i nosaltres no ens podem quedar enrere”. I aquest objectiu passa segons ella, per tenir cura del tema paisatgístic, del Ripoll i el rodal, del Patrimoni, En aquests objectius sobre la sostenibilitat, Junts per Sabadell inclouen el seu projecte ‘estrella’, la Gran Via. Un projecte a 9-10 anys vista, on l’alcaldable ha basat, bona part del seu programa electoral. “Nosaltres aquesta legislatura ens proposem el repte de transformar aquesta Gran Via“.

Ciuró diu que interpel·la directament totes les forces polítiques perquè tinguin la determinació necessària per, els pròxims quatre anys de legislatura, posa les bases per iniciar el projecte de remodelació de la Gran Via “i acabar amb els comentaris de resignació que vaig sentint, que si costa molt, que si és un projecte molt gran”. Ciuró proposa començar a treballar des del minut i afegeix que “aquesta feina inspirarà tota la nostra acció de govern”.

Consulta el programa sencer

Comentaris
To Top