Ciutat

Més de 500 persones participen en la Pujada a la Salut

La Unió Excursionista de Sabadell (UES) ha organitzat per 35a edició la Pujada a la Salut, un recorregut que enguany s’ha ampliat a set quilòmetres i que ha arrencat des de la plaça de la Sardana i ha passat pel riu Ripoll fins arribar al pont de la Salut, per on s’ha pujat fins a la Torre del Canonge per després arribar al Santuari. Enguany s’hi han inscrit 504 persones.

Alguns dels excursionistes arribant a la Salut / CEDIDA

Abans de cordar-se les sabatilles esportives, però, els excursionistes han gaudit d’una glopada d’energia amb un esmorzar, cortesia de la UES, fet de coca i xocolata desfeta. “Fa un bon dia per sortir amb la família, ara que s’apropa l’estiu també cal fer exercici físic”, explica la Carmen, que hi participa per primer cop. Altres, però, ho fan per tradició. “És una forma de fer ciutat, ens trobem tots els veïns i recordem anècdotes”, diu el Josep Maria.

Al popular cross de les festes de l’Aplec també s’hi ha viscut un ambient festiu, amb gairebé 90 participants en el còmput de tres curses que s’han celebrat al voltant del Santuari. Els més petits han aplegat 54 participants per córrer els 750 metres –una volta– de la seva cursa, molt disputada entre nois i noies i que han acabat guanyant Oleguer Costals en masculí i Aicha Khoumi en femení.

Els atletes de la Joventut Atlètica Sabadell (JAS) han sigut els grans protagonistes en les tres competicions. En veterans, Manuel Guillén i Carmen España han assolit la primera posició. També en la cursa absoluta ha dominat la JAS. D’entre els 20 corredors participants, Alejandro Abellaneda i Ainara Reyes han guanyat de forma aclaparadora.

Arrels i tradició per l’Aplec de la Salut

Comentaris
To Top