Ciutat

Primàries Catalunya celebra el seu acte central de campanya a Sabadell aquest dimecres

Àngels Folch, alcaldable de Primàries Sabadell i Montserrat Berbel ahir en una xerrada al Centre Cívic Sant Oleguer / CEDIDA

Primàries  Catalunya celebrarà el seu acte central de Campanya a la nostra ciutat. Serà  aquest dimecres 15 de maig a l’auditori de Fira Sabadell, a les 19.30 h. L’acte comptarà amb la presència dels candidats a la llista Primàries Sabadell, Àngels Folch (alcaldable), Montserrat Berbel, Josep Soler i Jordi Miret. També hi assistiran Antoni Castellà,  portaveu i diputat  per Democràtes per Catalunya, Josep Maria Ximenis, exalcalde d’Arenys de Munt, Uriel Bertran de Solidaritat Catalana per a la Independència, i Adrià Alsina, candidat a les eleccions municipals de Barcelona per la candidatura de Primàries. L’acte compta amb el suport de Clara Ponsatí i Aamer Anwar.

Programa electoral pròpi

D’altra banda aquesta formació ha iniciat un seguit de xerrades a diferents barris, com la que oferirà aquest vespre a partir de les 18 h al Centre Cívic de Gràcia, situat a la plaça del Treball. En aquestes xerrades, Primàries Sabadell vol explicar el seu projecte de ciutat i respondre les preguntes dels ciutadans que vulguin saber més coses sobre aquesta candidatura i els seus objectius.

Dins l’ideari programàtic de la candidatura, exposen un model de ciutat com a debat permanent amb participació efectiva i directe del ciutadà. Promoure àmbits de debat oberts sobre projectes i problemàtiques de ciutat i que els regidors elegits, hagin de rendir comptes de forma periòdica de la feina feta. Un altre punt que volen destacar és la necessitat que, les entitats de la ciutat i els ciutadans tinguin dret a audiència a les comissions del Pla municipal.

Pel que fa a la formació, Primàries Sabadell aposta per la formació dual (escola-empresa), i per un programa de formació professional acordat amb empreses, organitzacions sindicals. El seu programa electoral també dona especial rellevància a l’habitatge. Destaquen un objectiu, aconseguir fer possible mil apartaments municipals de lloguer per mandat  per estudiants, joves i gent gran.També proposen recuperar la confiança de les entitats amb el govern local, ja que en opinió seva, l’ajuntament ha viscut, aquests darrers anys, d’esquena les entitats socials.

Les propostes culturals de la formació fixen diversos objectius que hauria de complir la regidoria de cultura, com el replantejament de les infraestructures municipals com ara museus i centres cívics. Incentivar la música des de la base i també les ofertes d’oci per a joves. D’altra banda proposen una visió holística de l’esport, de forma que es promogui la formació de valors dins l’esport com, la salut, la competició, la sostenibilitat i donar ampli suport a les seleccions esportives catalanes per ser reconegudes internacionalment.

El programa electoral d’aquesta candidatura també proposa la creació d’una agència econòmica público-privada per atreure noves empreses i emprenedors cap a a la ciutat. Donar suport al comerç local.

Comentaris
To Top