Publicitat
Ciutat

Els CDR de Sabadell encausats pels talls a la C-55 ignoren una citació judicial

Se’ls atribueixen delictes com robatori amb força, lesions, atemptat contra l’autoritat, desordre públic i greu risc en circular

Imatge dels moments de tensió que es van produir a l’accés penitenciari de Lledoners (CDR) / ACN

Els quatre membres del CDR Sabadell investigats pels talls de la carretera C-55 desatenen l’acció de la justícia i han anunciat que no es presentaran a una citació davant dels Jutjats de Manresa. Un d’ells ja no hi ha acudit avui, i demà la resta tampoc farà acte de presència en forma de protesta.

D’entre els nou detinguts en la causa, quatre són de Sabadell. Tots ells van participar en el tall al trànsit que es va produir a l’accés de la presó de Lledoners (Sant Joan de Vilatorrada, Bages) amb l’objectiu d’impedir el trasllat de set dels polítics independentistes empresonats a Madrid pel Judici al Procés.

En el transcurs de la concentració, es van produir escenes de tensió entre manifestants i Mossos d’Esquadra. Els fets que s’investiguen fan referència a les accions dels concentrats durant la matinada. Desenes de persones es van aglomerar, es va vessar oli i material inflamable. A la sortida els manifestants van colpejar les furgonetes i van penjar-hi estelades.

Delictes greus

La policia autonòmica va realitzar una sèrie d’atestats, que fonamenten la causa judicial i que apunten a delictes tipificats al Codi Penal. Segons el text, a què ha tingut accés aquest diari, s’atribueixen delictes com robatori amb força, lesions, atemptat contra l’autoritat, desordre públic i greu risc en circular.

Publicitat

Per aquest reguitzell de càrrecs, els investigats havien de prendre declaració avui i demà en el marc de la fase d’instrucció. Però han optat per no fer-ho, el que pressumiblement implicarà que el magistrat manresà emeti una ordre de crida i recerca per forçar-los a comparèixer davant la justícia.

“És una invenció”

Els nou investigats pels fets de Lledoners parlen d’un “muntatge”. Un dels encausats, el sabadellenc Eric Laredo, denuncia al D.S. que l’atestat dels Mossos d’Esquadra “és una invenció” i que les persones que es troben encausades ho són perquè la policia catalana va apuntar matrícules dels manifestants de manera aleatòria.

“Em sento una víctima. Tinc una gran impotència”, exposa sobre les repercussions judicials dels fets que recauen sobre ell. “Parlen d’una explosió… No pot ser que s’estiguin inventant tot això”, afegeix. Amb tot, confia que el cas es tancarà amb l’absolució perquè el recull d’informació dels Mossos “no s’aguanta per enlloc”. Mentrestant, assegura que assumirà totes les conseqüències de no comparèixer en seu judicial.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top