BADIA

El PSC de Badia aposta pel futur del municipi

Eva Menor explica el programa electoral a la biblioteca Vicente Aleixandre

El PSC de Badia ha presentat el seu programa electoral a la biblioteca Vicente Aleixandre. L’actual alcaldessa del municipi i candidata de la formació, Eva Menor, ha desgranat els principals projectes que els socialistes volen impulsar al municipi. Entre els punts a destacar es troben la reforma del mapa educatiu del municipi i la continuació del projecte Imagina Badia que està integrat dins del programa europeu URBACT, i que vol regenerar l’urbanisme del municipi per millorar les condicions de vida dels seus habitants.

“Una de les senyes que ens diferencien a la resta de candidats és que tenim un projecte”, ha assegurat Menor. L’actual alcaldessa del municipi ha destacat que bona part del projecte s’ha iniciat en aquesta legislatura, i que són projectes per posar en marxa en els propers 4 anys i d’aquí a una dècada.

Una de les apostes dels socialistes és redefinir el mapa educatiu. Badia té actualment tres centres d’educació primària i dos de secundaria. Menor ha explicat que una de les apostes és impulsar el model d’institut-escola. La idea passaria per convertir els dos centres de primària en institut-escola, i apostar per la formació professional en un dels centres de secundària. “Tot això ho fariem consesuat amb la comunitat educativa”, ha assegutat Menor.

Redefinir l’urbanisme

La segona aposta forta del PSC és continuar amb el projecte europeu URBACT. “És un projecte molt important, que per la resta de formacions ha passat sense pena ni glòria”, ha explicat l’alcaldessa de Badia. La idea és regenerar l’urbanisme de Badia i convertir-la en un espai més atractiu.

“Badia és un municipi creat als anys setanta amb una arquitectura estranya. Té espais públics estranys, i moltes zones difícils de mantenir, una de les coses de les que més es queixen els veïns”, ha assegurat Menor.  La candidata socialista advertia que si no es feia una intervenció a l’urbanisme, “la inèrcia ens porta a ser el gueto que vam ser als anys vuitanta”.

“Abans no érem conscients que Badia està en un entorn privilegiat. Podem atreure a la gent expulsada de Barcelona”, emfatitzava Menor. Les primeres intervencions milloraran la zona de l’avinguda del Cantàbric, on s’intervindrà les diferents barreres arquitectòniques, també es milloraran els locals del centre cívic i es canviarà l’enllumenat del municipi per leds.

El projecte, però, preveu intervencions als edificis de la ciutat, redefinir l’espai públic, crear nous espais comercials i crear un parc fluvial a l’entorn del riu Sec.

El Casal de Joves i millores a les instal·lacions esportives

Un altre dels projectes del grup socialista és el nou emplaçament del casal de joves. Menor destacava l’important paper d’aquesta entitat per la joventut, però també pel món de la cultura, ja que “és un espai referent de creació musical”. La idea del PSC és rehabilitar el col·legi Empordà i emplaçar-hi allà el casal. “Les obres les volem fer amb la prestació econòmica que ens donaran amb l’enderroc de l’actual”, ha explicat l’actual alcaldessa.

Un altre dels eixos és fer intervencions al complex esportiu. “A Badia el 80% dels nens practiquen esports. És una de les nostres riqueses i ho hem de potenciar”, ha dit Menor.

Comentaris
To Top