Ciutat

Sabadell en Comú vol un museu que expliqui la història contemporània de la ciutat

Alejandra Sandoval, Joan Berlanga i Edu Navarro, aquest dimecres / D.S.

Sabadell en Comú vol obrir un nou museu dedicat a la història contemporània de la ciutat. Juntament amb la voluntat que Sabadell sigui un referent nacional en cultura infantil i juvenil, són les principals propostes del programa cultural dels comuns, presentat en roda de premsa aquest matí davant la biblioteca Vapor Badia.

El cap de llista de la formació, Joan Berlanga, considera que el museu hauria de tractar l'origen obrer, el passat tèxtil i Sabadell com a ciutat de barris per "reforçar" el relat de ciutat. El Vapor Pissit és una opció, però des de Sabadell en Comú creuen que l'emplaçament l'haurà de definir el pla local de museus, que ha d'endreçar "els dos o tres espais museístics que necessita la ciutat i la seva millor ubicació física".

Berlanga assegura que els museus de la ciutat necessiten inversions i una revisió, i que aquests tres "àmbits identitaris" mereixen un espai propi, més enllà que la ciutat tingui el Museu d'Història, que considera "petit i antic".

Referent nacional en cultura infantil i juvenil

D'altra banda, Joan Berlanga ha explicat que volen convertir Sabadell en un referent nacional en cultura infantil i juvenil. Per fer-ho, aposten per potenciar la formació cultural i artística a les escoles, impulsar el festival El més petit de tots i crear una fira de literatura infantil i juvenil.

Publicitat

Altres propostes dels comuns passen per obrir la biblioteca del districte 5 (Can Feu i Gràcia) en el Castell de Can Feu, on hi posarien un espai de restauració amb música en viu i una zona per a la creació artística per dinamitzar-lo. La música en viu, precisament, és un altre dels punts del programa de Sabadell en Comú, i Berlanga assegura que faran "els canvis possibles" per afavorir-la.

L'ampliació dels horaris de les biblioteques contractant més personal per poder-les obrir més hores ja l'any que ve, ser actius per no perdre el patrimoni de la ciutat, fer aflorir la cultura que ara està fora dels circuits de la ciutat, donar recursos a l'Arxiu per no perdre l'origen i donar suport a les entitats són els altres compromisos dels comuns.

Berlanga recorda que el seu programa està pensat a una dècada vista, 2019 - 2030, perquè segons Berlanga "no anem a gestionar quatre anys de mandat" ja que "la ciutat ha de gestionar una etapa llarga". L'alcaldable dels comuns defensa les seves propostes en considerar-les "realistes i concretes".

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top