ESPORTS

El Sabadell se salva amb un doblet de Pol i desferma la festa a Olot (0-2)

L’equip arlequinat no falla i evita el descens amb autoritat

Moment de la celebració del 0-2 de Pol amb l'afició/Lluís Franco

Salvats!!! El CE Sabadell ha segellat la permanència al Municipal d’Olot gràcies a un doblet de Pol Ballesteros i amb el suport espectacular de més de 1.500 seguidors que han vibrat de valent. Una jornada històrica i una lliçó també de cara al futur.

No ha estat, però, tan senzill com indica el marcador. El Sabadell ha sortit tenallat a la gespa, pressionat per la responsabilitat. Ha necessitat uns 10 minuts per consolidar-se a la mullada gespa del Municipal. Però després ha tingut el domini absolut del partit. Amb més intensitat i sobretot gràcies a la inspiració d’un Felipe que ha decidit posar-se l’equip a l’esquena. De la seva esquerra ha sortit un xut que s’ha estavellat en el travesser. Ha estat l’inici d’un atac-i-gol arlequinat que s’ha traduït en sis corners en poc més d’un quart.

El gol s’estava coent a foc lent i ha arribat en el minut 34 després d’una errada de Lluís Aspar que Pol Ballesteros, molt murri, ha aprofitat per internar-se en solitari i batre Xavi Ginard amb un xut ras. La grada arlequinada ha embogit d’alegria. S’havia fet el més difícil i en aquell moment la salvació era un fet. L’Olot ho ha intentat amb el seu habitual joc associatiu, però sense crear perill. S’ha notat que no es jugava res.

L’escenari encara ha millorat més en el primer minut de la represa quan Pol s’ha inventat una jugada estratosfèrica per banda esquerra. Enganxat a la línia de fons ha tret un xut a l’escaire pràcticament sense angle. Un gol antològic que aplanava molt el camí. S’ha celebrat com la permanència avançada. Fins i tot el Sabadell ha tingut alguna opció més per sentenciar definitivament amb el 0-3.

Galeria: L’èxtasi s’apodera d’Olot amb la salvació arlequinada

Semblava tot decidit. L’Olot, però, ha tirat d’orgull per buscar almenys el gol de l’honor i ha estat a prop mitjançant Marc Cosme en un cop de cap que ha desviat Roberto en una gran intervenció. El pal també ha jugat a favor del porter canari en l’últim ensurt del partit. Amb Pajarero a l’eix de la defensa i Pedro Capó al mig del camp, el Sabadell ha guanyat consistència i els minuts han anat passant sense que passés res enmig de la festa arlequinada a la grada. Amb el xiulet final de Daniel Pastoriza Iglesias s’ha desfermat l’eufòria i la celebració d’una permanència molt patida durant una temporada per analitzar. El malson ha acabat. Ara toca pensar en el futur.

FITXA TÈCNICA

Olot: Xavi Ginard; Carles Mas, Oriol Pujades, Blázquez, Héctor Simón (Marc Mas, m. 72), Pedro del Campo, Alfredo (Xumetra, m. 53), Chavarri, Eloi Amagat (Guzmán, m. 85), Marc Cosme i Lluis Aspar.

Sabadell: Roberto; Pedro Capó, Mariano, Nico, Josu, Ángel Martínez, Óscar Rubio, Adri Cuevas, Edgar (A. Domínguez, m. 88), Felipe (Pajarero, m. 64) i Pol (Néstor, m. 73).

Àrbitre: Daniel Pastoriza Iglesias, Comitè gallec. Groga: Eloi Amagat.

Gols: 0-1, minut 34: Pol; 0-2, minut 46: Pol.

Incidències: Muncipal d’Olot, 2.678 espectadors, uns 1.600 arlequinats. Ambient espectacular.

Comentaris
To Top