Ciutat

Ciuró diu en l’acte central de Junts per Sabadell “venim amb la lliçó ben apresa”

Lourdes Ciuró dirigint-se al públic en un moment de l'acte electoral /Victòria Rovira

L’acte central de Junts per Catalunya ha començat amb un reportatge sobre el creixement urbanístic de Sabadell amb la veu en off de la candidata a l’alcaldia Lourdes Ciuró. Un cop d’efecte que ha servit per ambientar aquest acte electoral que s’ha celebrat, aquest vespre, a la recent batejada plaça Marcet, com a plaça de les Dones del Tèxtil.

Lourdes Ciuró ha estat recolzada per la Diputada al Congrés, Míriam Nogueras i la intervenció,del president Carles Puigdemont.

No obstant Ciuró no ha deixat que el carisma d’aquests dos polítics li restes protagonisme a l’hora d’explicar el seu compromís amb Sabadell i demanar el vot als assistents per Junts per Sabadell.

Ciuró ha dit que la seva candidatura apostava per fer de Sabadell una ciutat sostenible, perquè la ciutat no podia quedar enrera en aquest repte, però també  “volem encarar la gran transformació de la Gran Via. És una autopista enmig de la ciutat i un focus de contaminació”. Com a model ha seguir per remodelar aquesta via urbana, ha posat  l’exemple de la Meridiana. Ha destacat que es tracta “d’un projecte que ens aproparà al riu, a la universitat, a la Fira“.

En una clara al·lusió a l’actual equip de govern ha etzibat que “Ha arribat el moment de deixar de fer plans i executar i fer pactes amb les altres institucions per reclamar ell que la ciutat necessita”. I per això, diu, “comptem amb vosaltres”. Ha parlat de la seva candidatura qualificant-la de molt transversal. I sobre la seva experiència com alcaldable, ha confessat que  cada vegada que algú li diu “et votaré, m’embarga la responsabilitat”. Lourdes Ciuró ha explicat que la seva candidatura “arriba amb la lliçó ben apresa”.

Una vegada més, Ciuró ha volgut deixar clar la confiança amb el talent, que segons ella, hi ha a la ciutat, però també ha advertit que actualment “Sabadell està adormida”.  En aquest sentit, ha afirmat “Fem que desperti”
L’acte electoral, ha acabat amb la pujada a l’escenari de tots els candidats i candidates de Junts per Sabadell.

Carles Puigdemont demana fer un 1-O

Enmig del parlament de Lourdes Ciuró, l’alcaldable ha donat pas al president Carles Puigdemont en vídeo -conferència des de Londres on, segons ha explicat, acabava de tenir una trobada al Parlament de Westminster,  el que-segons  Puigdemont- demostra una vegada mes el suport que els exiliats reben des de diferents punts d’Europa.

Puigdemont s’ha referit al boicot que han patit  les seves paperetes de la candidatura al Parlament Europeu que encapçala com a candidat  “que han impedit arribessin als domicilis de la gent”. Ha dit que la pressió i la repressió de l’estat continua actiu, i ha satiritzat sobre la pressa de possessió dels presos com a diputats “els deixen entrar al senat i al Congrés envoltats de policies, per després preparar la seva suspensió”.

Puigdemont ha destacat les dues prioritats de Junts per Catalunya: D’una banda les eleccions europees, de les que ha dit” és necessari mes que mai tornar afer un 1-O”, i l’altra prioritat, ha afegit és Sabadell perquè “formem part del mateix projecte”. Ha acabat el seu missatge demanant el vot als dos comicis de diumenge i ha afirmat que “nosaltres no ens rendirem, si ho feu possible guanyaremi tindrem una gran oportunitat de ser escoltats al Parlament Europeu”.

Comentaris
To Top