Ciutat

El TSJC dóna la raó a l’Ajuntament en el litigi amb Smatsa pel seguiment dels seus vehicles de neteja

Treballadors d'SMATSA, en una fotografia de l'any 2016 / LLUÍS FRANCO

La justícia dóna la raó al consistori i li permet seguir endavant amb la geolocalització dels equips de neteja

Treballadors d'Smatsa, en una imatge d'arxiu / LLUÍS FRANCO

El Tribunal Superior de Justicia de Catalunya (TSJC) ha desestimat la petició de mesures cautelars, sol·licitades per Smatsa, que volia aturar la instal·lació del sistema de control GPS-Mawis als vehicles del serveis de neteja viària i recollida de residus. Des de l’Ajuntament de Sabadell asseguren que és la setena sentència favorable al consistori en el litigi amb l’empresa. El gerent d’SMATSA, Eugenio Díaz, assegura que són “interlocutòries”, no decisions en ferm, i destaca que “cap jutge ha parlat de la qüestió de fons que és si es pot utilitzar o no”.

Segons la sentència i el que recull el consistori en un comunicat, el TSJC considera que s’ha de completar la implantació del sistema de geolocalització perquè “la inversió de 388.000€ no és una pèrdua econòmica irreparable en un contracte on es facturen 18 milions d’euros anuals”, i perquè “la instal·lació d’un sistema de control efectiu dels serveis realitzats per Smatsa anirà en benefici d’una major seguretat jurídica i evitarà els conflictes sobre les xifres facturades per la concessionària”.

En aquest mateix sentit, la sentència indica que el requeriment és executiu i que no cal esperar al què digui el jutge de la querella, ja que la pròpia sala ja ha resolt la petició de cautelars per economia processal.

Comentaris
To Top