Ciutat

Adrián Hernández (Cs): “Cal donar resposta habitacional, però no carta blanca als ocupes”

L'alcaldable de Cs, Adrián Hernández, a una cafeteria del centre de la ciutat / Lluís Franco

Dins de l’Ajuntament de Sabadell com a regidor des de 2015, Adrián Hernández ve disposat a liderar la major crescuda de Ciutadans a la ciutat. Veí de Ca n’Oriac, la seva principal preocupació és la seguretat i la igualtat entre barris.

Ciutadans és conegut per ser una formació de centre-dreta o, fins i tot, dreta. Però el vostre programa està centrat en polítiques socials. Per què?

Busquem la igualtat d’oportunitats, entre persones i barris. Cal generar riquesa per repartir-la, al contrari del que pensa l’esquerra tradicional. A Sabadell els casos més sagnants són la degradació als barris, inseguretat, pobresa, neteja… per això apostem pels plans integrals de barris. Som un partit liberal-progressista.

I també aposteu per la policia de barri, però la plantilla és reduïda i, les jubilacions, a tocar.

No enganyarem ningú: si no s’amplia la plantilla, no es podrà fer. Però amb la reordenació d’horaris es podrà assegurar una major cobertura. Amb la reordenació de l’actual govern, es va carregar una part de l’equip de nit, hi ha hores que la ciutat està pràcticament descoberta. Cal ser eficient i també ampliar la plantilla. I recuperar la confiança de la policia en els seus responsables.

Parleu de dinamitzar el comerç de proximitat. Com?

Subvencionant el 75% de l’activitat de les associacions comercials petites, un 60% a les mitjanes i les grans fins a un 40%.  Així, aconseguim que les petites facin activitats que dinamitzin l’eix comercial de la seva zona. Històricament tenim l’espai central i l’Eix Macià, però també l’eix d’avinguda Barberà fins avinguda Matadepera i  el de Can Llong i l’Eixample. En el cas de Torre-romeu, el nucli comercial està a punt de morir i necessita ajuda.

Què proposeu per solventar el problema amb SMATSA? 

Hi ha dos casos judicialitzats: la peça 28 del cas Mercuri i la presumpta facturació irregular de l’empresa. Esperarem a que la justícia decideixi, mentrestant, tot continuarà igual. Però ampliarem el pressupost per augmentar el personal de neteja.

Ampliar pressupostos per neteja, seguretat, comerç, barris…però prometeu disminuir impostos.

Sí, a tots els municipis hi ha superàvit actualment. Si reduïm impostos a l’àmbit empresarial, creem ocupació i això genera impostos. Reduir impostos no significa reduir la recaptació. Som partidaris d’una baixada moderada de tributs.

Actualment hi ha més d’un miler de famílies ocupant a Sabadell. És un problema?

Hem de protegir els febles davant els forts i ara mateix els veïns que aguanten les màfies ocupes són els que necessiten ajuda. Cal donar resposta habitacional, però no podem normalitzar i donar carta blanca als ocupes. Hi ha hagut un efecte trucada.

I respecte a l’habitatge?

Hi ha més de 2.000 persones en llista d’espera en VIMUSA, a més de les necessitats d’emergència. Cal construir habitatge de lloguer i, sobretot, rehabilitar.

Com us posicioneu respecte la Gran Via?

Des que sóc petit sento la promesa de la Gran Via a cada campanya electoral. Està clar que cal canviar-la, però prometre aquest canvi sense abans tenir les rondes és enganyar la gent. I no es pot modificar en un sol mandat. És imprescindible fer la connexió amb Castellar amb la ronda nord.

Pactaríeu amb Sabadell en Comú, Podem o 100 % Sabadell per impedir un govern independentista?

No pactarem a qualsevol preu. Tenim clar que no estarem amb independentistes, però tampoc som partidaris d’estar amb populistes. Berlanga (SeC) i Martínez (100% Sabadell) ja van dir que no pactarien amb  nosaltres. Cs debatrà projectes de ciutat, a banda de la nostra línia vermella.

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top