Ciutat

Ciuró diu que ha arrencat el compromís de la Generalitat “de connectar la carretera de Castellar amb la C-58”

Lourdes Ciuró amb candidats de Junts per Sabadell simbolitzant una Gran Via Verda a la plaça Antoni LLonch /P.A

L’alcaldable de Junts per Sabadell, Lourdes Ciuró, ha dedicat el penúltim dia de campanya, ha parlat de la transformació de la Gran Via, qualificant-la de “la gran esperança per Sabadell”. Ciuró justifica aquesta contundència perquè la Gran Via, diu “són 6 quilòmetres de ciutat, en la que viuen 46.000 persones.

Ciuró assegura que ha arrencat un compromís de la Generalitat per connectar la carretera de Castellar amb la C-58 i poder desviar el trànsit cap a Sabadell nord. Una altra proposta que ha llençat  relacionada amb aquest projecte, és la construcció d’una residència d’estudiants que s’ubicaria al carrer de Bilbao, on hi ha les naus del Pladur, ara de titularitat municipal i en desús.

Per tirar endavant aquest projecte Ciuró, hi posa data, el 2030.

Una cicatriu al mig de la ciutat

Destaca que el carrer més important de la ciutat, la parteix en dues meitats, marcant una cicatriu que la divideix en dues parts iguals: 100.000 habitants a banda i banda. “Una via de 6 quilòmetres de llarg que travessa pel mig la nostra ciutat i on més de 47 mil persones viuen a menys de 300 metres.”.

La candidata a l’alcaldia de Junts per Sabadell, ha abanderat, durant tota la campanya, la transformació de la Gran Via, com a tema estrella de la seva candidatura. Aquest matí ha exposat amb detall el projecte estrella de la candidatura, argumentant que “fins ara ningú s’ha cregut que és possible”.

Ciuró ha dit respecte a aquesta via urbana que ”L’aturada des del punt de vista estratègic, que hem viscut durant més de 20 anys ens obliga plantejar un projecte tant ambiciós com possible. En aquest sentit, des de Junts per Sabadell, proposen transformar la part més estratègica de la ciutat i ho qualifiquen “d’una oportunitat immensa”. I ha passat a explicar com ho faran.

Compromís de la Generalitat

Lourdes Ciuró ha assegurat que  fer aquesta connexió, considera Ciuró, és rendible per a la Generalitat perquè connecta dues carreteres de la Generalitat i “s’allunya de l’etern debat del quart cinturó, del qual no volem estar eternament enganxats”, i al mateix temps, afirma “la Generalitat compleix amb els paràmetres de sostenibilitat que té fixats”.

Ciuró, diu que el resultat d’aquesta connexió, permetrà desviar 20.000 vehicles cap al nord de la ciutat. Ciuró veu aquesta connexió com un primer pas per “permetre replantejar la Gran Via, tal i com està feta la Meridiana de Barcelona”.

Aquesta transformació, explica Ciuró, no passa pel soterrament de la Gran Via, “estem parlant de fer-ho tot en superfície. Els ponts quedaran anul·lats amb dos carrils de pujada, dos de baixada i al mig una gran rambla”. Els ponts, ha dit que seran reutilitzats com a dipòsits d’aigua de la pluja per regar parcs i jardins “ CASSA i ens han dit que tècnicament és viable”.

El projecte que exposa Ciuró, també ha de facilitar “obrir carrers que travessin la Gran Via”. Aquesta actuació, assegura “afecta la meitat dels districtes de Sabadell i ens permetrà acostar les dues bandes de la Gran Via”, diu Ciuró.

De tal manera, afegeix l’alcaldable de Junts per Sabadell que la nova Gran Via s’acostarà als diversos equipaments que ara té a l’entorn, com la Fira, la universitat, i el riu. El que millorarà la cohesió i la connectivitat entre els barris.

L’alcaldable de Junts per Sabadell també ha destacat que es tracta d’una zona de la ciutat en constant creixement urbanístic, on encara hi ha marge per seguir construint habitatges “i la nostra obligació, és que la gent que hi vagi a viure-hi, ho faci amb les millors condicions”, ha afirmat.

La Gran Via, diu Ciuró, suposa un focus de conflictiva a diferents nivells, “col·lapsada, oblidada, on milers de cotxes es veuen obligats a transitar-la diàriament, en direcció, Terrassa, Castellar i Sant Llorenç

Per l’alcaldable l’impacte d’aquesta pressió viària és desastrós. Ja pertoca, fa 45 anys de la seva existència i no s’ha plantejat cap proposta de canvi. L’estat d’estancament és deplorable, és imprescindible un canvi, un nou projecte urbà.”

Per aquesta raó, Junts per Sabadell, ha explicat Lourdes Ciuró, es compromet a transformar la Gran Via, en una via verda, amb espais arbrats, incentivant el comerç i recuperant nous espais i crida a la ciutadania a “viure-la, no només acceptar-la en la seva decadència” diu. Alhora, ha Ciuró ha explicat que cal estendre aquesta remodelació per fer renéixer el Ripoll i fer un aparador accessible al nostre patrimoni natural.

El paper del riu Ripoll

Al mateix temps ha explicat que el projecte Eix Gran Via és l’element vertebrador per la transformació de la ciutat que també permet millorar el parc fluvial i industrial del Ripoll que discórrer en paral·lel, fent-lo més accessible als i les sabadellenques i alhora, dotant-lo de nous usos que en potenciïn el seu reeiximent econòmic i del coneixement en un entorn de patrimoni històric, industrial i natural incomparable.

”Tenim un gran projecte per fer passar la ciutat del gris de l’asfalt al verd urbà, que farà reeixirel comerç, una ciutat caminava, per viure-la al carrer, que tindrà en la qualitat de l’aire un actiu al servei de la salut de les persones i que farà viure la ciutat de cara al riu, el nostre patrimoni natural”, ha dit Ciuró.

Ciuró ha emfatitzat que aquest projecte només es pot dur a terme amb un gran pacte de ciutat per tant amb la participació activa de tots els i les sabadellenques que se n’hi han de sent partícips directes del projecte del nou Eix Gran Via. Per això s’ha compromès en crear les eines necessàries, com en el seu dia va ser l IDES (l’ Institut del desenvolupament de l’Eix Macià i des d’on es podran integrar ciutadania i entitats que desitgin participar d’aquest gran projecte per tal de sentir-lo propi i de fer-lo realitat.

Per acabar, l’alcaldable de Junts per Sabadell ha convidat als ciutadans a apostar pel canvi, apel·lant a tothom que s’estimi la ciutat: ”Ens presentem a les eleccions amb l’objectiu de guanyar l’alcaldia d’aquesta ciutat amb una única intenció: Treballar per fer de la nostra, lamillor ciutat per viure-hi i per viure-la. Perquè ens mereixem una ciutat millor.’

Comentaris
To Top