Oci i cultura

Els alumnes d’Il·lustració de l’Escola Illa homenatgen Joan Brossa a Belles Arts

Detalls d'algunes obres exposades a 'Abecedari Post Brossa' / D. S.

Una “N” florida feta de roses i esquelets. Una raspa de peix oculta dins una ampolla de felicitat. Una parella de taurons nedant pel fons d’una copa de vi. Aquestes descripcions que semblen sortides de la ment del Joan Brossa pertanyen a alguns dels treballs que integren l’exposició Abecedari Post Brossa, que es va inaugurar ahir a l’Acadèmia de Belles Arts i es podrà visitar fins al 14 de juny.

En aquesta mostra, aprofitant la celebració del centenari del naixement de Brossa, els alumnes de 2n curs d’Il·lustració de l’Escola Illa han volgut retre-li homenatge amb una sèrie de serigrafies que beuen dels postulats del cèlebre poeta i artista visual. “Vam partir de la metàfora brossiana i portar-la al present: cada alumne ha treballat la proposta portant-la al seu terreny, alguns són més socials i d’altres, més personals”, explica la Gemma Canal, professora de Teoria de la Imatge i Tècniques d’il·lustració, i una de les impulsores del projecte.

Alguns dels autors de les obres exposades a ‘Abecedari Post Brossa’ amb les dues professores impulsores, durant la inauguració / D. S.

A l’exposició participen 14 joves creadors: Gerard Hernández, Arturo Lagos, Irene Marcos, David Martín, Belén Perea, Lois Raurell, Elsa Torreblanca, Ainhoa Álvarez, Luís Avilez, Paula Blas, Marta Bonada, Jana de la Cruz, Melisa Fernández i Carmela Heras. Els dissenys exposats a Abecedari Post Brossa restaran disponibles perquè els alumnes els utilitzen per vendre samarretes o tote bags.

Els autors han comptat amb l’assessorament de l’artista Jordi Junyent, artista i impulsor de l’any Brossa a Sabadell. “Volíem que la seva figura estigués realment present a la ciutat: tothom coneix el seu nom, però pocs s’han apropat a la seva obra”, apunta Junyent, que va col·laborar amb Brossa en la creació dels seus poemes-objecte. El curs vinent, afegeix, els tallers infantils de l’Illa també treballaran seguint l’estela de Brossa.

Comentaris
To Top