Oci i cultura

L’intimisme del trio Itzipa, aquest dissabte a Belles Arts

Torna el cicle ‘Sonen’ a l’Acadèmia de Belles Arts, i ho fa amb l’actuació del jove grup Itzipa, que actuarà en el seu format de trio aquest dissabte. Itzipa va néixer a partir de les veus de Clara Sorolla i d’Anna Jané el gener del 2016. Amb poc més d’un any van guanyar el concurs ‘Llumplugged’ de Manresa. Ara es preparen per treure un àlbum que començaran a gravar a l’agost. El concert a Belles Arts, aquest dissabte a les 10 de la nit, serà dels pocs que faran abans de tancar-se a l’estudi.

El grup gira al voltant de les veus de la Clara i l’Anna, però als concerts també els acompanya Pau Duran Gual a la guitarra, en el cas d’actuar en el format de trio, i també Jesús Campos Rodríguez a la percussió i Sandra Ruibal Puertas al contrabaix si ho fan en el format de banda completa. Asseguren que l’essència segueix sent la mateixa, tot i que amb els diferents formats hi ha canvis evidents. “Les nostres veus segueixen sent les protagonistes”, expliquen, i afegeixen que “canvien els sons que les acompanyen”.

Les dues admeten que ha canviat molt des que van començar. A l’inici havien provat amb un so més ‘reggae’, però que de mica en mica van trobar l’espai en el qual se sentien més còmodes. Ara, Itzipa ha trobat un espai on expressar-se que defineixen com a músiques del món amb un toc de so mediterrani. El grup busca textures i línies melòdiques que juguen amb l’harmonia. Així, donen pas a un “segell propi”. Es tracta d’un estil “intimista” que, tot i no voler ser-ho tant com podria ser “la cançó d’autor”, volen aconseguir un so “detallista i també minimalista”.

Les dues membres principals d’Itzipa avancen que el d’avui a Belles Arts serà “un concert especial”, ja que serà la primera vegada que toquen amb el seu nou guitarrista en públic. A més, serà un dels pocs concerts que faran abans d’entrar a l’estudi el mes d’agost. Així mateix, el grup aprofitarà per descobrir al públic sabadellenc alguns dels seus nous temes.

Comentaris
To Top