Ciutat

La plaça Dr Robert celebra la solidaritat del Dia Mundial de la Creu Roja

Diverses activitats i tallers celebren el Dia Mundial de la Creu Roja

Desenes de sabadellencs gaudint del Dia Mundial de la Creu Roja / LLUÍS FRANCO

La plaça Dr. Robert s’ha omplert de gom a gom per a gaudir d’un dels dies més solidaris de l’any. La Creu Roja de Sabadell celebrava avui el seu acte central en commemoració del 8 de maig, el Dia Mundial de la Creu Roja. Uns dies després del dia internacional de l’entitat, s’han dut a terme diverses activitats i tallers per a tothom. L’any passat la festa commemorativa va tenir lloc a la seu de la Creu Roja de Sabadell i va comptar amb menys participació respecte a aquest any. Malgrat el risc de pluja, les activitats a l’aire lliure propiciaven a què més gent s’apropés interessant-se per la causa.

Pintures manuals, un taller de xapes, petits castells inflables i fins i tot, un taller per a aprendre a fer reanimacions. Desenes de famílies s’apropen amb els més petits per aprendre algunes tècniques com per exemple, com col·locar les mans. El David i la Zoe són dos dels assistents a la jornada de celebració que venen per primer cop. No col·laboren anualment amb l’entitat però avui sí que han donat diners comprant un número de loteria. Creuen necessària la feina de la Creu Roja malgrat que desconeixen quines accions porten a terme més enllà de les campanyes de donació de sang. Una problemàtica bastant estesa, ja que en molts casos es desconeix quines línies d’acció té.
Tot i això, el president de la Creu Roja de Sabadell, Josep Masip, assegura que l’entitat no ha experimentat una davallada de col·laboradors. La Creu Roja de Sabadell juntament amb la de Sant Quirze i Barberà del Vallès, compta amb més de 8.100 socis i 550 voluntaris. Malgrat els temps de crisi, Masip assegura que han mantingut la confiança dels col·laboradors. “Hi ha hagut crisi en molts àmbits però no de solidaritat” assegura.

Lluís Fontas és voluntari de la Creu Roja des de fa dos anys i el seu treball s’enfoca, sobretot, en l’ajuda dels sense sostre. Creu que treballar com a voluntari l’ha fet veure la vida des d’una altra òptica. “He vist situacions molt colpidores, la societat hauria de sensibilitzar-se més amb els col·lectius desfavorits” assegura. En concret, fa referència a l’arribada dels immigrants de l’Open Arms durant el passat estiu com a una de les situacions que més impacte li va fer. “Veus a joves de la mateixa edat que els teus fills jugant-se la vida d’aquesta forma i la veritat és que és molt impactant” afirma.

EL DRAMA DELS REFUGIATS

Una de les activitats de la festa tractava precisament, sobre els refugiats. El públic havia de dir si les afirmacions que hi havia exposades a la pissarra eren certes o falses. Aquest, concretament, és un dels objectius de l’entitat: conscienciar a la població sobre les causes que desemboquen en migracions. Segons Masip, el drama dels refugiats “és un tema permanent” i no podem oblidar que “les migracions sempre són forçades per causes com la pobresa, els conflictes bèl·lics o el canvi climàtic”. És per això que per part de la Creu Roja, volen trencar amb els mites o els tòpics que rodegen als refugiats.

FUTURS REPTES

Segons el Masip, un dels principals reptes aprovats per l’Assemblea General de la Creu Roja és ajudar a les famílies a acabar de sortir de la crisi, ja que encara hi ha moltes en situacions de risc de pobresa. Acompanyar als col·lectius més desfavorits fins a la sortida permanent de la seva situació és un dels principals objectius de la Creu Roja. “I sobretot, humanitat per davant de tot” afegeix.

/ LLUÍS FRANCO

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top