Eleccions municipals

El PSC guanya les eleccions al Vallès Occidental

Eva Menor celebra la victòria del PSC a Badia / PSC Badia

Les eleccions municipals al Vallès Occidental han mantingut el mapa polític molt similar a fa 4 anys, però amb alguns canvis importants. Els socialistes han estat la formació guanyadora dels comicis a la comarca, tot i perdre municipis com Terrassa i Palau-solità i Plegamans.

A Badia, Polinyà i Castellar del Vallès, el PSC ha aconseguit còmodes majories absolutes. En el cas de Cerdanyola, els socialistes han obtingut 4 regidors més que a l’any 2015 i s’han situat com a primera força amb 9 regidors, un resultat molt similar al de Sabadell, on han aconseguit 10 regidors i han recuperat la primera posició.

També han crescut, tot i que mínimament, a Barberà, on tot i l’escàndol que va salpicar fa uns mesos a la seva excandidata Ana del Frago, els socialistes han sigut la força més votada i han guanyat un regidor més.

Dos governs del canvi que es consoliden

 Ripollet i Montcada són els dos casos de la comarca on els governs del canvi s’han consolidat. En el primer cas, Decidim, que ja havia obtingut 9 regidors al 2015, ha guanyat un regidor més i ha reforçat la seva posició. Aquests resultats permetran que José M. Osuna revalidi l’alcaldia.

L’actual govern de Montcada i Reixac també ha sortit beneficiat pels últims 4 anys. En Comú Podem ha sigut la formació més votada i ha obtingut 7 regidors, mentre que el seu soci de govern, ERC, ha obtingut 2 regidors més que a l’any 2015 i n’ha aconseguit 5. D’aquesta manera, el pacte entre comuns i republicans sumaria i permetria mantenir l’actual govern amb Laura Campos al capdavant.

Esquerra també puja

 ERC podrà mantenir alcaldies clàssiques com Sant Llorenç Savall i Sant Quirze, en aquest últim cas, els republicans han obtingut la majoria absoluta. A Palau-solità i Plegamans, Esquerra ha sigut la força més votada i ha superats als socialistes per un regidor. Amb aquesta situació i amb una suma amb Junts per Palau i Primàries, els republicans podrien obtenir l’alcaldia d’aquest municipi.

Però també cal destacar la consolidació com a segona força a bona part dels municipis de la comarca com a Santa Perpètua, Castellar, Sant Cugat, Matadepera, Montcada o Polinyà.

Junts per Catalunya

 L’antic espai de convergència ha guanyat en els seus dos feus històrics: Sant Cugat i Matadepera. En el primer cas, però, Junts per Sant Cugat ha perdut dos regidors i haurà de buscar pactes. A Matadepera, Junts per Matadepera manté la majoria absoluta tot i haver perdut 1 regidor.

El PP desapareix en molts municipis i Ciutadans es consolida

 Ciutadans s’ha consolidat com la força del centre dreta a la comarca i el Partit Popular ha desaparegut en la majoria de consistoris.

Comentaris
To Top