Vallès

Ana del Frago renuncia a encapçalar la llista del PSC a Barberà

L'exalcaldessa de Barberà, Ana del Frago, en una imatge d'arxiu / DIBA

L’exalcaldessa de Barberà, Ana del Frago, ha renunciat a ser la cap de llista del PSC al municipi el pròxim 26 de maig. Fa un mes que del Frago està sent investigada per una presumpta actuació irregular en la gestió de l’emissora de ràdio municipal.

Segons ha anunciat la formació a través d’un comunicat, del Frago fa un “pas al costat, per no perjudicar el projecte col·lectiu dels socialistes a Barberà”. Al mateix text, els socialistes asseguren que la decisió ha sigut seva i l’ha pres després “de dies de reflexió personal”.

“Per a del Frago, la ciutat i l’interés dels veïns i les veïnes de Barberà està per sobre de personalismes i, sobretot, necessita d’algú al capdavant amb entusiasme i il·lusió per liderar la candidatura”, asseguren a la missiva.

No deixa els càrrecs orgànics

 En una conversa amb el D.S., el secretari d’organització dels socialistes de Barberà, Carles Ortiz, ha explicat que aquesta renuncia de del Frago no implica que deixi els càrrecs orgànics dins del partit, i que aquesta decisió la prendrà el proper congrés, d’aquesta forma, del Frago seguirà sent la primera secretaria. “Deixarà d’encapçalar la llista, però continuarà sent la primera secretaria”, explicava, i afegia que “ha pres la decisió per sortir del focus mediàtic i per tots els atacs personals que ha rebut”, assegurava Ortiz.

Nou o nova candidata aquest cap de setmana

El secretari d’Organització ha explicat que aquest cap de setmana, la formació celebrarà una assemblea i decidirà qui serà la persona encarregada d’encapçalar les llistes del PSC de Barberà. “L’assemblea decidirà de forma sobirana qui és la persona adequada, i hi ha diverses persones amb forces per fer-ho”, assegurava Ortiz, tot i que no ha volgut entrar en detalls sobre possibles noms.

Cas sota secret de sumari

Del Frago va ser detinguda el passat 19 de febrer per una presumpta trama de malversació de fons públics i prevaricació a través de Ràdio Barberà. L’exalcaldessa va quedar en llibertat provisional després de declarar davant el jutjat d’instrucció número 8 de Cerdanyola, que també li va imposar la retirada de passaport i una fiança d’1 milió d’euros en concepte de responsabilitat civil. La causa continua sota secret de sumari.

Comentaris
To Top