Publicitat
Ciutat

Maties Serracant (Crida per Sabadell): “L’escenari està totalment obert”

El cap de llista de Crida per Sabadell, Maties Serracant, la número dos Nani Valero i Anna Lara, tercera regidora / LLUÍS FRANCO

“Som tercera força!” El Casal Can Capablanca ha aixecat la persiana aquesta tarda per acollir el seguiment de les eleccions municipals de la Crida per Sabadell.  Els presents es disputaven la tercera posició amb Ciutadans i, fins a últims moments de l’escrutini, la formació taronja se situava lleugerament per davant de la Crida. Però el gir un cop escrutat poc més del 80% ha fet aixecar-se alguns de la cadira en un atac d’eufòria.

L’espera s’ha fet llarga. Aprofitant el bon temps, membres i votants de la formació independentista han tret les cadires fora del casal per fer petar la xerrada. I de pas, alguns fumaven una cigarreta per calmar els nervis i la incertesa d’aquests comicis. Un cop pràcticament finalitzat l’escrutini, els fidels de la Crida esperaven que la formació aconseguís un quart seient al consistori a ritme de xiulades i crits de “Lluís Perarnau!” –número quatre de la llista– i algun comentari com “Luis, calienta que sales“. Però hauran de conformar-se amb tres.

Un futur incert

Eufòria, satisfacció i reflexió. Aquestes han estat les sensacions que ha deixat entreveure el cap de llista de la Crida per Sabadell, Maties Serracant, que ha fet una valoració molt positiva dels resultats electorals obtinguts. “Som la tercera força en la cinquena ciutat de Catalunya i això és molt significatiu”, ha remarcat. Tot i això, ha fet una crida a la reflexió per la pèrdua de més de 500 vots respecte els comicis anteriors i ha celebrat l’auge de participació en la capital vallesana.

Respecte a les polítiques de pactes, Serracant ha destacat que “és un escenari totalment obert” i no ha deixat clar si es plantegen estar dins el govern o no. “Ho decidirem de forma assembleària”, ha remarcat, però ha deixat anar que “la Crida lluitarà per evitar que la corrupció s’instal·li de nou al govern de Sabadell”.

La número 2, Nani Valero, ha reconegut que “els resultats no són els que esperàvem”, però “la participació ha estat massiva i Sabadell ha esborrat del mapa a l’extrema dreta”.  “Som la tercera força més votada tot i no tenir l’altaveu d’altres candidatures en l’àmbit autonòmic o estatal: som un partit d’arrel Sabadell”, ha destacat Valero.

A crits de “Teixim Sabadell!”, música i cervesa, la Crida s’ha acomiadat d’una nit electoral intensa amb un sabor agredolç. Les expectatives de la formació eren altes, i ara mateix no hi ha possibilitat de repetir el govern quadripartit; un horitzó no gaire esperançador.

Publicitat
Comentaris
To Top