Publicitat
EDITORIAL

Sabadell necessita un lideratge sòlid

És innegable que el resultat de les eleccions municipals va sorprendre tothom. Ningú s’esperava una victòria tan clara del PSC, per exemple, o que la Marisol i Joan Berlanga quedessin fora del consistori, per exemple. I volem dir que, especialment, no s’ho esperaven ni els mateixos alcaldables: a l’aposta que els vam demanar el dia del Debat del Diari cap d’ells encerta les sorpreses de la nit electoral. Ara és l’hora de l’anàlisi. Si els resultats del 2015, amb 6 partits quasi empatats a vots, demanaven un govern multipartit, diumenge passat els sabadellencs van resoldre l’empat a favor del PSC, amb més del doble de vots que als anteriors comicis i un 30% del total dels sufragis.

Tot i que és lluny de la majoria absoluta, Marta Farrés comença amb avantatge la carrera per la investidura. Juli Fernàndez, que ha aconseguit el millor resultat de la història recent per a ERC, hauria de construir un pacte molt complex entre partits antagònics. Esperem que qualsevol pacte, si es produeix, es fonamenti en acords de programa transparents, un model de ciutat consensuat i un projecte de govern coherent. Sabadell necessita un lideratge sòlid i coherent.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
Publicitat
To Top