Publicitat
Ciutat

La Policia Municipal reconeix històries heroiques d'agents i societat civil

La Policia Municipal reconeix l'ajuda i a la solidaritat dels agents policials i de la societat civil en la celebració del seu dia

Un agent rebent una distinció / ÓSCAR ESPINOSA

Un reconeixement a l'ajuda i a la solidaritat dels agents policials i de la societat civil. Aquest matí, s'ha celebrat el Dia de la Policia Municipal amb un acte de celebració al Centre Cívic de Sant Oleguer, en què s'ha homenatjat la tasca de valentia i de servei a policies: des d'agents que es jubilen fins a accions valentes i remarcables de la policia en servei, així com entitats i persones que han col·laborat amb l'autoritat.

La Policia Municipal celebra cada any la seva festa. Enguany el cos policial celebra els seus 171 anys d'història i ho ha tornat a celebrar al Centre Cívic de Sant Oleguer, amb la presència de les principals autoritats en matèria de seguretat i política.

La festa d'enguany està marcada per l'aplicació d'un nou decret llei que permet la jubilació d'agents als 60 anys. Per aquest motiu, es distingeixen més agents de la Policia Municipal per la seva trajectòria. La Policia està preparant la incorporació de 14 nous agents per compensar les retirades.

Històries intrèpides, emocions a flor de pell

S'ha reconegut a una vintena d'agents per les seves accions exemplars en servei. Entre algunes de les històries dels agents policials, s'ha destacat el paper de quatre policies, que van evitar que un home incendiés el pis del seu veí; a dos agents que van impedir que un gos s'ofegués en una bassa; a dos policies que van salvar la vida de dos homes després d'un tiroteig i a un agent per haver assistit a un company amb problemes mèdics.

Així mateix, s'ha reconegut la tasca de 12 policies que s'han retirat en el darrer any (així com a tres gossos policia, que han estat adoptats avui mateix per tres famílies). També s'ha reconegut la feina de dues membres del personal d'administració.

En el transcurs de l'acte, també hi ha hagut un espai per policies que van morir i a qui s'ha volgut recordar. Ha estat especialment emotiu l'homenatge pòstum a Joan Bisbal, primer policia municipal víctima d'un atemptat terrorista del grup Grapo a Catalunya, amb membres de la seva família. I els familiars de Maite Escapa, una administrativa que va morir l'any passat.

Agents i representants municipals durant l'acte / Ó.E

Pel que fa a la societat civil, s'ha homenatjat el paper de dos joves en evitar el suïcidi d'una noia al pont de la C-58 i l'atenció de dos persones que van assistir al ferit del tiroteig de Campoamor, entre d'altres històries. Quant a les entitats, s'ha reconegut la col·laboració de Ràdio SabadellProtegim els vianants, la Creu Roja, les associacions de veïns d'Espronceda i Campoamor i l'Associació de Dones Africanes de Catalunya.

Cap a una policia de proximitat

L'intendent de la Policia Municipal, Joan Antoni Quesada, ha celebrat l'acord de noves condicions laborals que ha entrat en vigor enguany i la posada en marxa del Pla Director de la Policia, que s'orienta en una ampliació i reorganització del cos, cap a un model de policia de proximitat. "Hem de fer una policia honesta, transparent i col·laborativa", ha reivindicat per després afegir: "Hem redefinit els valors del cos: ens hem orientat cap a la protecció de les persones vulnerables i les víctimes de fets traumàtics".

Quesada ha volgut acomiadar-se del regidor de Seguretat en funcions, Lluís Perarnau, que no repetirà en el càrrec el proper mandat. D'ell ha destacat la seva "humilitat, honestedat i paciència". Perarnau, per la seva banda, ha lloat el paper de l'intendent de la Policia Municipal

El regidor de Seguretat en funcions, Lluís Perarnau, ha posat de relleu la política expansiva duta a terme en els darrers anys per l'Ajuntament pel que fa a la plantilla: ha exposat que el 2022, hi ha una plantilla prevista de 275 efectius (respecte els 220 de 2016). A banda, Perarnau ha reclamat treballar per un cos policial més proper. "Cal continuar amb el model de policia de proximitat", ha reclamat el regidor, que ha lloat el paper de l'intendent de Policia Municipal, Joan Antoni Quesada.

Àmplia representació

L'acte ha omplert la sala principal del Centre Cívic, on han assistit centenars de persones. Han fet acte de presència a l'esdeveniment una representació de l'alt comandament de la Policia Municipal, amb l'intendent Joan Antoni Quesada com a màxim representant, també el cap de Mossos d'Esquadra de Sabadell, Roger Sales, i representació dels Cos Nacional de Policia i de la Guàrdia Civil, així com de Bombers i Protecció Civil.

Pel que fa a la presència de polítics, han participat en l'acte l'alcalde, Maties Serracant, juntament amb els tinents d'alcalde, Joan Berlanga, Juli Fernàndez i Marisol Martínez, així com representants dels grups municipals amb representació en el ple provisional. Entre el públic s'han situat algunes de les noves cares del futur ple municipal com Marta Farrés (PSC) i Marta Morell (Podem).

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top