SARA RUÉ

Il·lumina i venceràs

[Per Sara Rué, educadora social]

L’altre dia anava per un carrer del barri de Campoamor a les deu de la nit. Sortia de fer una cervesa amb un company de feina i em disposava a caminar fins al transport que em duria a casa. El trajecte no durava més de cinc minuts, però anàvem caminant i el primer que em va venir al cap és “ostres, és que no hi ha un sol fanal encès”. Ni un.

Tot seguit, i sí, em podeu considerar un pèl alarmista, em van començar a venir imatges de tot el que ens podia passar en aquells cinc minuts de trajecte poc il·luminat. Em poden atracar, em poden segrestar, em poden fer el que sigui, i el pitjor és que ningú se n’adonaria, perquè si no es veu, és com si no hagués passat.

És més, ja no es tracta de tot el que et pugui passar en un carrer poc il·luminat, es tracta de la sensació que tens quan camines per un barri a les deu de la nit. Jo soc de l’Eix Macià de tota la vida i mai m’havia sentit així, allà els fanals estan encesos i n’hi ha suficients per fer-te sentir que les deu de la nit no són les quatre de la matinada. I el que m’hagi de passar em pot passar igual a Campoamor que a l’Eix Macià, però la seguretat amb la qual et mous pels dos barris no és la mateixa.

Publicitat

I això és culpa de l’Ajuntament. Jo fins a cert punt puc entendre que hi ha molts aspectes de Sabadell que s’han de millorar i que no hi ha pressupost per a tot, que es fa a poc a poc, perquè també hi ha molta burocràcia, són processos lents, etcètera, etcètera. Però arreglar els fanals d’un carrer? Em sembla increïble que no tots els barris de Sabadell tinguin una il·luminació adequada, quan realment ho trobo absolutament imprescindible per poder viure a gust.

És essencial viure en un carrer il·luminat, si no, la teva activitat o es limita només a les hores de llum, o ja l’has de fer amb inseguretat o exposada davant el perill, ja que no és pel que et puguin fer els altres, sinó perquè pots caure i que no es vegi, pots posar el peu en un forat, i mil coses més que s’arreglen posant un fanal.

Espero que després del procés per veure qui acabarà sent l’alcalde/essa de l’Ajuntament de Sabadell us poseu a treballar en això, ja que la il·luminació és un dels principals focus de desigualtat a la ciutat. I entenc que a l’Ajuntament tot funciona per prioritats, el que no entenc és que la il·luminació adequada no en sigui una.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top