Publicitat
Vallès

La UAB i el Personal Docent i Investigador arriben a un preacord sobre l’EPIF

Els Doctorands protesten a la UAB durant la vaga del passat 28 de maig /Cedida

La Universitat Autònoma de Barcelona i el Personal Docent i Investigador han arribat a un preacord sobre l’aplicació de l’Estatut del Personal Investigador en Formació (EPIF). Segons ha explicat el Col·lectiu Doctorands en Lluita, la universitat s’ha compromès a aplicar l’augment retributiu dels sous que es contemplava a l’EPIF, i a prorrogar els contractes inferiors a 4 anys.

El reial decret 103/2019 – l’EPIF- suposa en primer lloc, la pujada progressiva dels sous del personal predoctoral en 16.127 euros anuals pels dos primers anys, 17.279 pel tercer i 21.533 pel quart any. També la possibilitat de prorrogar els contractes inferiors a quatre anys,  i la voluntarietat de la docència, entre d’altres.

“La universitat aplicarà l’increment retributiu entre les nòmines de setembre i octubre amb caràcter retroactiu des del 16 de març – dia posterior a l’aprovació de l’EPIF-“, explicava Alejandro Ramos, membre del Col·lectiu Doctorands en Lluita. Sobre les pròrrogues, la UAB s’ha compromès a prorrogar fins a 4 anys tots els contractes “vigents des de l’entrada en vigor del decret” i si no s’havia dipositat la tesi abans del preacord.

Publicitat

Desconvoquen la vaga

 La CGT i el Col·lectiu havien convocat una nova vaga de quatre dies des dels dies 11 de juny fins al 14, en plena selectivitat. Amb l’arribada d’aquest preacord, aquesta s’ha desconvocat. “Hi ha coses que encara no han quedat concretades com la voluntarietat de la docència, però han cedit en dos temes importants”, assegurava Ramos.

Per ara, s’ha decidit “salvaguardar” el fet de poder tenir l’increment, i “els contractes dels companys i companyes que acaben ara i que es poden prorrogar”, explicava Ramos.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top