Ciutat

Crítiques i reclamacions per un semàfor “perillós” a la Creu de Barberà

Encreuament a la Creu de Barberà, entre el passeig Almogàvers i l’avinguda de Barberà / LLUÍS FRANCO

Aquest semàfor és un perill,  ho denunciem, i ningú no ens dóna resposta”, explica un veí, Lluís Vicent, referint-se a l’encreuament entre passeig Almogàvers i l’avinguda de Barberà, al barri de la Creu de Barberà. Un grup de veïns ja ha presentat reclamacions al consistori pel que consideren “un risc evitable”: es tracta d’un semàfor amb un recorregut “massa curt” pels vianants que genera “ensurts” i fins i tot “discussions” entre caminants i conductors. Una altra de les veïnes de la zona, Lluïsa, lamenta que “els ciutadans, especialment la gent gran, no té temps a creuar a l’altra banda” i “s’estimen més caminar fins al següent semàfor més proper”.

Sense resposta

En Fernando, propietari de la cafeteria Bar San Miguel, contigu a l’encreuament conflictiu, explica que “infinitat de clients es queixen d’aquell semàfor” i que es presencien diàriament ensurts. “Mai no ha arribat a res greu”, apunta, tot i que critica que les administracions actuïn només quan tenen lloc situacions extremes. En el seu cas, va estar a punt de ser envestit per un vehicle i, arran d’aquesta experiència, va decidir reclamar públicament una solució.

Fonts de l’Ajuntament expliquen que la llargada del pas de vianants és de 19 metres, i  la fase de verd de pas de vianants és de 38 segons, més 6 segons d’intermitència, que “cobreix sobradament el criteri d’1 segon per cada 0,5 metres”. En tot cas, es comprometen a revisar el funcionament de la cruïlla.

Comentaris
To Top