EDITORIAL

Els valors socials del medi ambient

El Dia Mundial del Medi Ambient es va celebrar ahir amb el focus posat en la contaminació de l’aire. Certament, Sabadell no ha estat en els últims anys un bon exemple pel que fa als nivells de contaminació, més aviat el contrari, ha aparegut encapçalant llistes de ciutats més contaminades. Segons l’Organització Mundial de la Salut, hi ha cinc elements que afecten directament l’aire que respirem: el combustible que s’utilitza a les llars, la producció d’energia de les indústries, el transport, els gasos hivernacle procedents de l’agricultura i els residus.

Publicitat

Precisament, al D.S. hem volgut explicar iniciatives que s’estan duent a terme per millorar el medi ambient mitjançant la reducció de residus i que tenen un fort component social. Es tracta dels projectes d’entitats de la ciutat com Atendis o Juntos podemos vencer que es dediquen a recollir taps de plàstic. Amb les tones que obtenen d’aquest plàstic per reciclar poden obtenir beneficis socials. Amb tot, hem constatat que aquest bon costum va a la baixa. Cal, doncs, reflexionar no només sobre la importància de preservar el medi ambient, sinó sobre el valor afegit que suposa fer-ho donant suport a qui més ho necessita.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top