Ciutat

Detingut el presumpte assassí d’Ana María Milán, morta a la sabateria Acín de Sol i Padrís el 2007

Els Mossos han trobat un conjunt d’indicis que els han portat a detenir un sabadellenc de 68 anys

Agents dels Mossos d'Esquadra davant la sabateria Acín, en una foto d'arxiu del febrer del 2007 / LLUÍS FRANCO

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 5 de juny un home sospitós de la mort violenta d’Ana María Milán, dependenta de la sabatería Acín de Sol i Padrís, assassinada amb arma blanca el 28 de febrer de 2007. El cas portava obert des de feia dotze anys i fins ara no s’havia fet cap detenció.

Segons ha pogut confirmar el D.S., l’home arrestat és un veí de Sabadell de 68 anys i nacionalitat espanyola. L’home ha passat a disposició judicial aquest mateix divendres i ha estat posat en llibertat amb càrrecs per homicidi. La fiscalia no ha demanat l’ingrés a presó del detingut i la magistrada del Jutjat d’instrucció número 5 de Sabadell li ha retirat el passaport. El sospitós haurà de presentar-se al jutjat cada setmana.

Un assassinat de fa 12 anys

Portada del D.S., pocs dies després de la mort de la dona / D.S.

Ana María Milán va ser descoberta morta per uns clients a la mateixa botiga, poc temps després de l’hora de tancar. Extranyats pel fet que la botiga estigués oberta tan tard, un matrimoni va entrar al local i va trobar-la morta al passadís que portava a la rebotiga. Segons publicava el D.S. el 2 de març del 2007, la dona presentava ferides per arma blanca i havia rebut un fort cop al cap.

Fins el lloc dels fets es van desplaçar diverses dotacions policials, que van cercar durant hores l’arma homicida. Segons els veïns i familiars, la Mari –com se la coneixia al barri– era una dona tranquil·la que mai s’havia ficat en problemes. No es van acabar d’aclarir els motius de l’incident, però en les primeres informacions deien que a la botiga no hi faltaven diners, tot i que els Mossos no podien descartar cap hipòtesi.

La dona tenia un fill de 21 anys i feia tres dècades que treballava a la sabateria. La seva mort va colpir fortament el barri i la ciutat sencera. Els comerciants van organitzar cinc minuts de silenci i actes de repulsa en els dies següents al succès. Ningú se sabia explicar com havia pogut passar. Segons va informar el D.S., Ana María Milán era una dona pacífica que tenia clar que, en cas d’atracament, no havia d’oposar resistència.

Publicitat
Comentaris
To Top