Publicitat
Oci i cultura

L’ESDi celebra la passarel·la de final de curs centrada en la moda sostenible

/Óscar Espinosa

Es calcula que la  indústria de la moda suposa un 2% de les emisions de CO2 de tot el planeta actualment. Una xifra que no escandalitza, però que si la industria segueix al ritme actual, en 30 anys aquest percentatge arribarà al 26%. Davant d’aquesta problemàtica, algunes persones dins del propi sector busquen alternatives per augmentar la conscienciació i la sostenibilitat dins de la industria.

Des de l’ESDi es va organitzar aquest dijous 6 de juny la jornada Sewing the past on es van posar a debat models sostenibles dins del món de la moda. Dins de la jornada, els alumnes de segon van presentar els seus projectes de final de curs, un disseny de moda fet amb peces totalment reciclades. La primera part de l’acte, però, va ser una taula rodona amb l’enginyer tèxtil Marcel·lí Pérez, una de les creadores de l’empresa de moda sostenible Back to Eco, Núria Nubiola, i Martí Pascual, de la marca de maniquís reciclats Pascual Arnella.

Per acabar, els alumnes de l’ESDi van presentar els seus treballs. Entre les propostes dels alumnes, que han treballat durant tot el curs respecte l’Upcycling (el reciclatge de peces) hi predominava el texà. Un texà convertit en diferents peces, algunes més convencionals, com podrien ser shorts, i d’altres més atrevits com vestits de formes impossibles. Tot això combinat amb altres materials com teles de quadres o teles fines.  Alguns van ser més atrevits i apostaven per certs materials sintètics amb formes exagerades com grans ombreras. En definitiva, demostraven que el reaprofitament de materials dona joc per a molts estils i gustos.

Publicitat
Comentaris
To Top