Publicitat
Diners

Xavier Comerma: “Sempre som molt propers a Sabadell”

Xavier Comerma, a l’edifici del Banc Sabadell a Barcelona / VICTÒRIA ROVIRA

El nou director de la Territorial de Catalunya i subdirector general del Banc Sabadell, Xavier Comerma, és un home de la casa. Aquest economista de 52 anys en té 29 d’experiència al banc. Coneix perfectament el territori i Sabadell perquè ha estat director regional de la Xarxa Comercial de Barcelona i més tard, responsable de Banca d’Empreses a Catalunya.

S’ha marcat com a prioritat enfocar el banc a Catalunya. Quines accions farà per aconseguir-ho?

Ens estem enfocant en un pla que encara no hem explicat al territori. Volem incrementar el nostre posicionament de negoci. I treballar tot el referent a la nostra manera de fer, de les persones, l’organització, model de distribució de les oficines. És un pla que reforça la vinculació amb el territori. Un dels nostres aspectes clau és la proximitat, i per això reforçarem la vinculació i aproximació a l’empresa en el territori.

En aquest pla s’inclou una renovació del model d’oficines com han fet altres entitats bancàries?

El banc ja ha obert un espai empreses a la Territorial est. Estem treballant amb oficines d’especialització o bé més de servei ràpid i atenció per a particulars. Tots els bancs ens estem plantejant aquest nou model de distribució. Amb dos objectius: maximitzar l’experiència client i buscar la diferenciació. A les empreses busques una diferenciació i al món del retail busques ser atractiu per al client. Són dos objectius que estan molt lligats a l’experiència client, però tenen matisos diferents. Des de fa anys hem organitzat les oficines de manera diferent, més enfocades a la gestió de clients i de segments de valor, com empreses, pimes o Banca Personal. També tenim centres que depenen d’aquestes oficines que estan enfocades al món del retail.

El fet que la seu estigui a Alacant suposa un hàndicap per tirar endavant aquest pla?

No. En el seu moment ja es va explicar prou bé. Va ser una decisió que es va prendre i que s’havia de prendre d’aquesta manera. Avui tenim un centre corporatiu a Sant Cugat i tenim una oficina principal a la plaça Sant Roc de Sabadell. Catalunya continua sent el que és. Com a director de la Territorial de Catalunya ens sentim acompanyats.

El Banc Sabadell està apostant per una estratègia digital...

És un dels temes clau de la transformació, que ja es reflecteix en la generació de resultats de negoci. Aquest primer trimestre tenim 4,9 milions de clients que ja són digitals. Hem crescut un 7% respecte a l’any passat. Els clients que es relacionen amb el mòbil han crescut un 14% respecte al 2018. La digitalització per se no és un fi, sinó un mitjà. El que busquem és que el client pugui relacionar-se amb nosaltres de la manera que vulgui, per l’oficina, per banca a distància o a través de l’app del mòbil.

Com les assegurances Blink?

És una plataforma digital que et permet en tres clics contractar una assegurança d’auto i de llar. Som la primera entitat financera que llança un producte així. Personalitzes l’oferta a la demanda del client i ho pots contractar a l’app. És un complement al servei d’assegurances de les oficines. Tenim clients digitals i clients analògics. La clau és industrialitzar on has d’industrialitzar i posar el valor en l’especialització on l’has de posar.

Quina és el vostre avantatge competitiu en pimes i empreses?

Els equips, que són insubstituïbles. La professionalitat i el coneixement que tenen en empreses és un avantatge competitiu. I la vocació que sempre hem tingut d’acompanyament a les empreses. Això està dins del nostre ADN. La nostra forma de fer és allò que ens fa diferents.

I la Banca Personal?

La clau és la diferenciació. La Banca Personal contribueix a Catalunya en un 8%. Dins del meu pla estic sent ambiciós i crec ha de ser un 12,5% el 2021.

Com ho faran?

Hi ha coses que ja tenim: una oferta, unes solucions de producte, que el mercat ja ens ho reconeix. També continuarem treballant molt fort en l’especialització dels nostres equips. L’esforç de capacitació amb formació de tots els equips és molt fort. Continuar treballant amb aquestes solucions, amb aquestes eines per donar un assessorament molt alineat al perfil d’estalvi inversió de cada client. Això és un aspecte clau.

I quin és l’objectiu a Banca d’Empreses?

A Banca d’Empreses tenim una quota de negocis a Catalunya del 46%, però en pimes, aquesta quota arriba al 72% i amb empreses, al 80%. Si parlo de Sabadell, podríem estar parlant del 85%. Què hem de fer? Consolidar i refermar aquest compromís que tenim amb les empreses. Volem continuar sent líders amb les empreses i evolucionar la proposta de valor. Però ens hem d’especialitzar. Hem de diferenciar-nos amb un model de 360 de cobrir les necessitats globals del client. Hem potenciat els factors que tenim com el tracte i proximitat. Hem d’apropar-nos més al territori, amb vinculació al territori perquè són aspectes importants i ens donen un retorn.

El seu passat a Sabadell l’ajuda a entendre les necessitats del territori?

Sempre som molt propers a Sabadell i hi fem moltes coses. Hi ha certs actes que són reconeguts a Sabadell. Estar presents i formar part de l’àmbit d’influència del territori és una de les nostres labors.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top