Ciutat

La família de la sabatera assassinada, sobre el presumpte autor del crim: "És inexplicable que hagi quedat lliure"

“Es va acarnissar amb ella. La va colpejar fins a matar-la... Per la gravetat dels fets, hauria d’ingressar a presó”. La llibertat provisional decretada pels jutjats de Sabadell sobre el presumpte assassí d’Ana María Milán –dependenta de la sabateria Acín– ha desfermat l’oposició de la família de la víctima. Dotze anys després de l’assassinat, el divendres passat es va detenir un veí de Sabadell per la seva suposada implicació en el cas. La magistrada, però, va decidir alliberar-lo amb càrrecs, una decisió inconcebible pel lletrat. “És inexplicable que hagi quedat lliure”, explica en declaracions a aquest diari.

La sabateria Acín (en una fotografia d'arxiu) / LLUÍS FRANCO

En gran mesura, la decisió s’explica per un error judicial. L’advocat de la família no va poder assistir a la compareixença sobre el futur judicial de l’investigat. A la sessió només hi va assistir el fiscal, que va demanar un control rutinari i la retirada del passaport. No es va plantejar el seu ingrés a presó, com hauria demanat el lletrat dels familiars.

“La felicitat de la detenció va durar poc quan vam saber que l’havien deixat lliure”, explica l’advocat, que considera que la gravetat de les acusacions i el temps transcorregut des dels fets forçava el seu empresonament immediat.

Publicitat

Una bombona encastada al cap

El crim de la dependenta de la sabateria va ser un acte especialment cruel amb la víctima. Fins ara se sabia que aquell vespre del 28 de febrer del 2007 –quan Milán va ser atacada a la rerebotiga– la dependenta havia mort a causa de diverses punyalades. La revelació ara és que l’acarnissament va ser més cruel: aquest diari ha pogut saber, a partir de fonts judicials, que Ana María Milán va perdre la vida després de rebre un impacte violent d’una bombona de butà al cap. El traumatisme cranioencefàlic va contribuir decisivament a la mort de la dependenta, per la qual els serveis d’emergència no van poder fer res.

A banda, la investigació també ha fet un gir de 180 graus en tots aquests anys. La primera hipòtesi de la mort de l’Ana María girava al voltant d’un robatori amb violència. Segons fonts judicials, la investigació dels Mossos d’Esquadra planteja la possibilitat d’un altre mòbil: la víctima podria haver estat assetjada a la botiga per l’investigat, que hauria intentat agredir-la sexualment. Va ser aleshores quan l’Ana María, després de resistir-se, va ser atacada violentament per l’agressor. Primer va rebre una ganivetada al coll i després l’hauria assassinat llançant la bombona de butà.

Una empremta digital decisiva

Gràcies a les darreres tecnologies, els Mossos han pogut identificar una empremta digital en un tiquet de compra que es va trobar en el moneder de la víctima. L’empremta correspon a l’home detingut
–lampista de professió– el passat 5 de març, a qui es va prendre declaracions després del crim perquè havia acudit a treballar la mateixa tarda dels fets al local. Amb totes aquestes proves sobre la taula, el lletrat demana una reconsideració. “Si hem arribat fins aquí, ara hem d’arribar fins al final”.

Detingut el presumpte assassí d’Ana María Milán, morta a la sabateria Acín de Sol i Padrís el 2007

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top