Publicitat
Esports

Les 10 claus sobre la roda de premsa del president Esteve Calzada

Esteve Calzada s'ha referit a diversos aspectes de l'actualitat arlequinada/Lluís Franco

El president del Centre d'Esports, Esteve Calzada, ha comparegut aquest divendres en roda de premsa a l'Estadi per aclarir diversos aspectes de l'actualitat del club i el seu futur. Hi havia força expectació després de quasi tres setmanes sense moviment i un clima d'incertesa en l'entorn arlequinat i l'afició. Calzada ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat i cert optimisme que resumim en 10 punts claus:

1. Inversor estranger

"No està signat i cal ser prudents, però les converses estan molt avançades i es podria concretar en les pròximes setmanes. Només puc dir que és estranger, un grup de persones que volen invertir en el nostre projecte. A Sabadell no hem trobat ningú".

2. Condicions

"La condició principal d'aquest grup inversor és la nostra continuïtat en la gestió del club. Nosaltres estàvem disposats a marxar si fos necessari i bo pel club, però ells ens van deixar clar que no invertirien si marxem. Va ser una de les seves exigències i no tenim cap problema en continuar. Teníem clar que sense finançament extern no podíem seguir perquè hem invertit més de 2 milions i no podem fer més".

3. Pressupost ambiciós

"La idea que es planteja és fer un pressupost ambiciós que repercuteixi sobretot en l'àrea esportiva per fer un equip competitiu i amb aspiracions. Però una part essencial de l'acord és una reestructuració del deute del club. Haurem de treballar amb entitats per allargar terminis per exemple".

4. Altres ofertes

"Hem rebut moltes propostes i ens hem assegut amb tothom. Però sempre hem valorat que fossin interessants pel futur del club. En aquest sentit, vam rebre una oferta hostil i oportunista d'un grup quan la nostra situació econòmica i esportiva era crítica. Per a mi hauria estat molt fàcil vendre, agafar els pocs diners que donaven i marxar. Però per un sentit de responsabilitat no ho vaig fer. Era una oferta irrisòria i sense cap credibilitat".

5. Impagaments a jugadors i treballadors

"Confirmo que es deuen dos mesos, no tres com s'ha dit en mitjans i xarxes, als jugadors de la plantilla. Vam parlar amb ells en el seu moment i així ho vam explicar també en una roda de premsa el 15 de març. Ho van entendre perquè pel club era vital poder atendre els terminis amb Hisenda o Seguretat Social perquè si no es pagava, el club podia desaparèixer".

6. Cap risc de descens administratiu

"Puc garantir que acabarem la temporada 18/19 (en realitat finalitza el 30 de juny) amb el Sabadell a Segona B i els pagaments als jugadors fets. No hi ha cap risc en aquest sentit. Encara que no estigués signat l'acord amb l'inversor, posaríem nosaltres els diners. També cal dir que el CSD (Consejo Superior de Deportes) ens deu 350.000 euros de l'apartat de subvencions de les quotes de la Seguretat Social i seguim esperant. Amb aquests diners no hauríem tingut problemes per complir amb tots els compromisos".

7. Moments crítics

"La situació va ser molt complicada i ara puc dir que va haver-hi un moment en què la continuïtat de l'equip a la competició va perillar. Per sort, es va poder resoldre amb la col·laboració dels jugadors, que ho van entendre".

8. Situació del filial i Futbol Base

"Ens sap greu tot el que ha passat amb el filial, però no podia ser la nostra prioritat en la situació tan greu, econòmica i esportiva, que es trobava el primer equip. Jo vaig parlar amb l'entrenador Pablo Becerril i li vaig explicar que no podíem pagar. Penso que s'ha de reformular el paper del B i haurà de ser un equip totalment amateur. I el Futbol base també s'ha d'autofinançar".

9. Crítiques

"Realment he quedat una mica sorprès. Es parla d'un club enfonsat i no és cert. Ho estava quan vam arribar aquí fa dos anys, però està molt viu i amb un bon futur. Quin club de Segona B no té incerteses i problemes? Hem de tenir tots una mica de paciència i fer valdre el que s'ha fet en aquest temps. Hem passat moments duríssims, no només en el tema esportiu sinó en la regularització del club per poder aspirar a tenir nous inversors. És una feina molt important".

10. Objectiu final

"Mantenim que l'objectiu del Centre d'Esports des de la nostra arribada és el futbol professional. En aquestes dues últimes temporades vam fer pressupostos per lluitar en la zona alta i no han sortit els resultats. De fet, el primer entrenador (Toni Seligrat) ens va assegurar després de guanyar al camp de l'Ebro que faríem play-off segur. Després tot es va torçar per diverses circumstàncies. Però si tot va bé, penso que la temporada vinent tindrem més recursos en l'àrea esportiva i podrem competir pel que realment volem. Vull ser optimista de cara al futur".

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top