Publicitat
Ciutat

30 anys d'un acord de fraternitat entre pobles

Una de les coordinadores durant la realització d'un dels tallers / LLUÍS FRANCO

Fa 30 anys, el llavors alcalde de Sabadell Antoni Farrés juntament amb el representant de la República Àrab Sahrauí Mulay Baibay, van signar un acord d'agermanament entre la ciutat i el poble sahrauí. L'objectiu de l'acord era deixar de banda les diferències i els conflictes històrics per passar a una nova etapa de progrés i harmonia entre les dues cultures. Aquest dissabte l'Ajuntament de Sabadell i el Taller d'Art, Cultura i Creació (TACC) han celebrat aquest acord històric que va permetre la fraternitat entre els pobles.

El conflicte bèl·lic del poble sahrauí encara és vigent. Després de més de 40 anys d'un conflicte que es va iniciar com a una lluita contra la colònia espanyola, milers de sahrauís pateixen encara les conseqüències i es troben en una situació de misèria. De fet, la longevitat d'aquesta situació no ha afavorit a la seva visibilització segons una de les organitzadores de l'esdeveniment, Elsa Rodríguez. "És un conflicte molt antic i a vegades es pot perdre la noció sobre quina és la realitat del poble sahrauí", afirma Rodríguez. Malgrat tot, assegura que Sabadell "és un poble solidari" i que porta més de 30 anys cooperant, sobretot, en l'àmbit sanitari.

Publicitat

/ LLUÍS FRANCO

És per això que festes com aquesta, ubicada als Jardins de la Fundació 1859 Caixa Sabadell, no només celebren un acord entre pobles sinó que també pretén sensibilitzar la població. Durant la jornada s'han fet tallers pels més petits en què l'activista Naiara Saenz els ha explicat el conflicte d'una forma més amena utilitzant imatges on apareixia la realitat del poble sahrauí: camps de concentració, pobresa i maltractament.

També hi ha hagut tallers més distesos com una activitat de conte contes a càrrec dels voluntaris que ajuden el poble sahrauí en els camps de concentració i tallers de pintura facial i jocs tradicionals. El plat fort, però, s'espera per a les 21.30 h de la nit amb el concert en directe de l'artista sahrauí Aziza Brahim que serà l'encarregada de tancar la jornada.

Publicitat

Subscriu-te gratuïtament al butlletí ‘Bon dia, Sabadell’

Comentaris
To Top