Diners

L’ITMA 2019, un aparador internacional per al tèxtil del Vallès

Una edició anterior de la fira ITMA, que se celebrarà a Barcelona / CEDIDA

– Joaquím Martí –

La indústria vallesana no faltarà a la cita de la fira International Textile Machinery (ITMA) 2019, que –promoguda per CEMATEX (The European Committee of Textile Machinery Manufacturers)– tindrà lloc a Barcelona del 20 fins al 26 de juny. La prestigiosa ITMA torna a la capital catalana –que la va acollir el 2011–per presentar el més nou en maquinària, producció i tecnologia. A l’edició d’enguany es donaran a conèixer els productes i novetats de 1.708 firmes expositores de 50 països distribuïdes en 19 sectors i en una superfície de 220.000 metres quadrats, en el recinte Gran Via de Fira de Barcelona.

La fira més gran de maquinària tèxtil d’Europa se centrarà en les tecnologies per a peces de roba smart, els robots i la intel·ligència artificial, que revolucionaran aquesta indústria. AMEC-AMTEX, membre de CEMATEX, acompanya els expositors espanyols que participaran en l’ITMA. “La fira va molt més enllà del tèxtil clàssic; les empreses exposaran noves tecnologies i materials, mostra de la sofisticació creixent dels teixits”, afirmen. Les categories d’exposició amb un major creixement corresponen a la confecció, la impressió i el transport, a banda dels teixits tècnics de sectors com el naval, l’automoció o la construcció.

Doble vessant

La participació vallesana a l’ITMA tindrà un doble vessant: fabricants de maquinària tèxtil i el grup d’empreses tèxtils que coordina Texfor (Confederació de la Indústria Tèxtil), amb seu a Sabadell. “Des de fa tres edicions –recorda Texfor– l’ITMA permet la participació a expositors de fabricants de filats i teixits per presentar novetats i innovacions”.

Són 9 les firmes que exposaran sota el paraigua de Texfor: Francisco Pagès Valentí, Nylstar, S. Vilarrasa, Belda Llorenç, Intercot, Nurel, Hilados Olotenses, Fontfilva i Antex. “L’ITMA –constata– és una cita imprescindible per a la cadena de valor del sector, per a la gran família tèxtil, un esdeveniment fins i tot més gran que el Mobile. Valorem positivament que la fira torni a Barcelona perquè ens dona més visibilitat internacional”.

L’altre col·lectiu –el dels fabricants de maquinària tèxtil vallesans– el formen empreses com Aplicación y Suministros Textiles, Pirobloc, Print Corex, Mecanitzats i Caldereria J. Pich, Laudatec, Icomatex, Frimal Trading, Fontanet-Ritex, Datamon Plus o Color-Center, a banda d’Eurecat o el Leitat. L’impacte econòmic que tindrà l’ITMA no és gens menyspreable: més de 340 milions d’euros, ja que l’esdeveniment atraurà visitants de tot el món (127.000).

CEDIDA

TexMeeting, més internacional

Texfor farà coincidir la setena edició del seu TexMeeting, fòrum de debat per donar solucions a aspectes relacionats amb la indústria tèxtil, amb la fira International Textile Machinery (ITMA) 2019. El 25 de juny, i al recinte Gran Via, Texfor abordarà la nova estratègia empresarial en el sector per adaptar-se als canvis i reptes competitius. Sota el lema Work intl Progress, tractarà la internacionalització –una activitat de la qual el sector tèxtil ha estat pioner– des de diferents punts de vista, analitzant l’impacte creixent de la digitalització, la sostenibilitat i la traçabilitat per a tota la cadena de subministrament.

Habitualment, el TexMeeting by Texfor se celebra en el marc del 080 Barcelona Fashion, l’epicentre de la moda catalana. “El nostre congrés manté els objectius i suports institucionals, però enguany en un aparador realment espectacular com és l’ITMA”.

L’obertura de la jornada anirà a càrrec de Josep Moré, president de Texfor, i Fritz P. Mayer, president de CEMATEX. Pel que fa a la cloenda, comptarà amb la presència d’Àngels Chacón, consellera d’Empresa i Coneixement de la Generalitat.

Comentaris
To Top