Ciutat

L’Aplec de la Sardana de Sabadell concentra centenars de dansaires

Una de les colles ballant una sardana / VICTÒRIA ROVIRA

Les sardanes formen part de la tradició catalana i avui, en el Dia Universal de la Sardana, l’entitat Sabadell Sardanista ha rendit homenatge al popular ball. Durant tot el dia, centenars de persones s’han aplegat al recinte de la Font de Can Rull per a celebrar la 57a edició de l’Aplec de la Sardana. Com cada any, l’entitat escull una sardana que representi el dia internacional del ball popular. Enguany, la sardana escollida ha estat “Blanes festiu” del compositor Josep Maria Albert Martí.

S’han ballat més de 50 sardanes a càrrec de tres cobles diferents: la Cobla Mediterrània, la Cobla Jovenívola de Sabadell i la Cobla Montgrins. Les colles es formaven espontàniament per ballar i es tornaven a fer de noves peça rere peça. De fet, només al matí, la participació ha estat molt superior respecte a l’any passat segon el president de la Colla Sardanista, Francesc Manaut.

En aquest sentit, assegura que Sabadell “és una ciutat amb molta cultura sardanista”. De fet, l’Aplec també celebra una festa de final de curs per aquells alumnes d’instituts que han participat en el curset de sardanes. Aquest, juntament amb altres cursets,  formen part del programa municipal “Ciutat i Escola” que pretén portar altres àmbits educatius als instituts sabadellencs. En total, 7 instituts han incorporat les sardanes al seu pla educatiu arribant així a més de 600 joves.

El punt àlgid ha estat la interpretació de la sardana de l’Aplec de Sabadell, una peça única de la cultura sardanista de la ciutat. Les tres cobles han tocat a la vegada interpretant la peça i promovent així que més de 5 colles a la vegada comencessin a ballar de forma espontània. “Hem fet ple”, ha assegurat Manaut després de la gran actuació.

Comentaris
To Top