Publicitat
Ciutat

Una recerca sobre la contaminació de l’aigua guanya el premi Montserrat Miró i Marimon

Els guanyadors i finalistes de la 18a edició dels Premis Montserrat Miró i Marimón / D.S.

La solució a la contaminació dels aqüífers poden ser els bacteris. La poesia àrab va evolucionar poc fins al segle XVIII. La teoria de les ones sonores és clau per construir un nou local d’assaig. Són algunes de les conclusions que es van poder escoltar ahir durant la gala d’entrega dels Premis Montserrat Miró i Marimon.

Aquests guardons, que enguany celebraven la seva 18a edició, premien els millors treballs de recerca d’alumnes de batxillerat de Sabadell i Sant Quirze. Estan organitzats per la Fundació Bosch i Cardellach, el Centre de Recursos Pedagògics i l’Ajuntament de Sabadell.

El jurat va atorgar el primer premi al treball La contaminació dels aqüífers: i si els bacteris fossin la solució? de Berta Guillamon i Blanca Vila, de l’Institut Sant Quirze del Vallès. En segona posició, Jordi Doben -de l’Escola Pia- per Conversió d’un cobert a un local d’assaig per a bateria. El tercer premi se’l van emportar Joan Bosch, Laia Calvo, Alex Gomez i Rubén Montilla amb el seu treball Una mirada al món àrab a través de la poesia.

A més d’aquests tres, el jurat va atorgar un guardó especial, el Premi Ciutat, que reconeix el treball més destacat amb temàtica relacionada amb la nostra ciutat i que està dotat per l’Ajuntament amb una beca de 700 euros. Va anar dirigit a La inserció laboral de persones amb discapacitat intel·lectual a Sabadell, realitzat per Ariadna Gabarrón i Aina Farrés, de l’Institut Pau Vila.

Ànim de celebració

“Estic contenta perquè aquests treballs ens demostren que tenim garantida la inquietud i l’anàlisi al futur”, va celebrar durant l’entrega de premis la directora adjunta dels Serveis Territorials del Vallès Occidental, Ester Rivera. 

L’esperit positiu també el va voler demostrar el nou regidor d’Educació, Manuel Robles. En un discurs que suposava la seva primera aparició pública en el càrrec, Robles va elogiar el treball dels finalistes -“sou el motor del canvi i el vers lliure de la nostra societat!”, els va dir- i va assegurar que estava molt content d’encetar la regidoria en un acte com aquest.

Per la seva banda, el director de la Fundació Bosch i Cardellach, Josep Maria Benaul, va insistir que “estimular la recerca entre els joves sempre és una decisió encertada”.

Publicitat
Comentaris
To Top