Oci i cultura

‘Imparables’, un viatge musical per la història de Catalunya

Imatge promocional de l'espectacle / Cedida

Reviure la història de Catalunya a través de la seva història musical. Això és el que busca el Quartet Mèlt en el seu espectacle ‘Imparables’, que es reestrenarà aquest dijous al Teatre Poliorama després de l’èxit que va tenir a El Molino el passat mes de gener.

Es tracta de combinar teatre amb cançons però sense ser un musical, tal com explica el membre sabadellenc del quartet, Oriol Quintana. A través de la tria de cançons conegudes es va fent un viatge pels diferents episodis del país en els últims 100 anys. A més, es planteja un repàs a diferents estils on cada un d’ells “aporta el seu contrapunt” perquè l’obra tingui “el seu ritme, el seu dinamisme i els seus alts i baixos”. Tot i això, l’espectacle ha patit alguns canvis des de la seva primera estrena ara fa sis mesos, com l’absència de Magalí Sare en el grup, que serà substituïda per Carolina Alabau.

Tot i que el Quartet Mèlt ja s’havia enfrontat múltiples vegades a l’escenari, ‘Imparables’ és el primer muntatge en què han unit música i teatre. Ho han fet gràcies a l’ajuda de l’actor Òscar Orbezo, que fa de narrador i interpreta diferents personatges al costat del Quartet Mèlt, que també s’integra dins de les escenes a més de cantar-ne els temes. Segons Quintana ,“ha estat una innovació i un repte introduir-se en el món del teatre”, ja que era un terreny on fins ara no havien entrat. Tot i això, el grup ja introduïa grans dosis de teatralitat als seus espectacles des d’un bon inici.

A més d’Oriol Quintana, també té la seva representació sabadellenca a través de, per exemple, l’arranjament del compositor sabadellenc Josep Vila Casañas al poema  Corrandes d’exili’ d’un il·lustre sabadellenc com Pere Quart. De fet, tal com explica Quintana, part “dels atractius” d’aquest espectacle, és el fet que cada tema estigui fet per un compositor diferent. Segons Quintana, això aporta una riquesa musical molt bona i ajuda a “donar conèixer l’obra de tants músics bons dins de Catalunya”.

A partir de dijous es podrà veure el muntatge al Teatre Poliorama fins el pròxim 28 de juliol.

Comentaris
To Top